De Citit : Recomandări

Hotelurile „inchisoare” , la mare cautare

| 20 februarie

Dacă te-ai săturat de camerele standard ale hotelurilor şi vrei să încerci ceva nou, poţi alege hotelurile-închisori. Celulele sunt dintre cele mai luxoase, până la cele care au fost păstrate la fel ca în timpul în care funcţionau.
Hotelul The Liberty din Boston, SUA. Situat chiar în inima cartierului Bacon Hill, din exterior ai zice că e o biserică, de mai aproape însă, îţi dai seama că este vorba de un hotel. Închisoarea a fost construită în 1851, iar în 1973, cei mai notorii criminali ai vremii protestaseră impotriva condiţiilor de trai oferite, iar unitatea a fost declarată nepotrivită pentru deţinuţi.

Astăzi, clădirea operează ca un hotel luxos de patru stele. Preţurile sunt pe măsură: o singură noapte de cazare pentru o celulă dublă costă 271 de euro. În schimb, transportul cu avionul este mai ieftin decât în alţi ani: spre exemplu, pentru perioada 18-24 martie, un bilet dus-întors cu tot cu taxe la costă 576 de euro pentru o persoană.
Hotelul Langholmen din Stockholm, Suedia. Situat în centrul oraşului, fosta închisoare şi-a încetat activitatea în 1975.
CITESTE MAI DEPARTE PE COTIDIANUL.RO.