De Citit : Recomandări

Gradina OAR – arhitectura urbana de verde si liniste

| 16 septembrie

O gradina linistita cu flori si verdeata. Fotografii, arta, reviste, carti. O discutie interesanta alaturi de persoane placute. O cafea buna sau o bere rece. Ce iti poti dori mai mult intr-o dupa-amiaza de duminica?! Ah da, poate internet wireless. Dar si acesta exista in Gradina OAR, una dintre cele mai nou-deschise si mai boeme terase din Bucuresti. Unde iti recomand sa iti petreci duminica dupa-amiaza urmatoare.
Care-i atmosfera in Gradina OAR?
Voi incepe prin a va raspunde la una dintre primele intrebari care va va veni probabil in minte (in cazul in care nu stiti deja raspunsul). OAR vine de la Ordinul Arhitectilor Romani, ordin care are sediul chiar aici.
Gradina OAR pare un loc desprins complet de forfota urbana a Bucurestiului. Inca din momentul in care intri, vei simti ca te rupi de agitatia orasului. Gradina OAR se prezinta vizitatorilor ca fiind o oaza verde de liniste. Sintagma care, eu una, am simtit ca i se potriveste perfect. Coordonatele esentiale care caracterizeaza Gradina OAR sunt copaci inalti umbrosi, flori, vita de vie si muzica relaxanta pe fundal.
Pentru a oferi putina intimitate vizitatorilor, Gradina OAR s-a gandit sa delimiteze cateva separeuri in cadrul terasei. Fiecare separeu este despartit de celelalte printr-un panou realizat dintr-un anume material de constructie – granit, marmura, etc. Pe langa respectivele panouri, menite sa ofere o nota de artistic terasei, Gradina OAR gazduieste in interiorul sau expozitii de arhitectura, fotografie comerciala si fotografie de calatorie. Momentan este expus in Gradina OAR designerul grafic Marius Grigore. Exista si un spatiu interior care este dedicat in totalitate expunerii de lucrari ale studentilor la Arhitectura, Gradina OAR propunandu-si sa ii sprijine pe acestia. De asemenea, am inteles ca periodic sunt organizate concerte de jazz. Vinerea este momentan seara dedicata concertelor.
Un alt lucru bun pe care l-am remarcat legat de Gradina OAR este lumea care vine aici. Oamenii apartin si ei aceeasi zone boeme, pasionate de cultura. Veti intalni deci frecvent designeri, studenti la arhitectura, fotografi.
Ca si mic inconvenient, as remarca faptul ca pentru intalniri intre 2, 3 sau 4 persoane gradul de intimitate al meselor este destul de scazut, intrucat vor fi inghesuite doua astfel de mese intr-un separeu. Prin urmare, cred ca cel mai bine este sa veniti in Gradina OAR in grupuri de 6 persoane sau mai mult.
Ce bem bun in Gradina OAR?
Momentan exista in Gradina OAR doar meniu de bauturi. Puteti alege sa beti o cafea, o racoritoare, o bere, un vin, un long drink, un cocktail alcoolic sau non-alcoolic, o sticla de vin sau sampanie. La capitolul cocktailuri nu as zice ca cei de aici stralucesc, majoritatea cocktailurilor fiind compuse din gheata predominant. Cafelele si ceaiurile sunt insa reusite si foarte recomandate in aceasta atmosfera. Exista 3 tipuri de Frappe pentru pasionati: Chocolate Frappe, Frappe cu spuma de lapte si Frappe Irish Coffee. Ca pont, French Cappuccino-ul pe baza de cognac si frisca este delicios.
La capitolul bere, voi mentiona ca in Gradina OAR gasiti in meniu Guiness, Corona, Dab Lux, Tuborg si Carlsberg. Ca vinuri, Gradina OAR ofera Chianti Classico, Corvo Bianco, Corvo Rosso, Corvo Rose, Bordeaux, Pinot Grigio Recas, Pinot Noir Recas, Sauvignon Blanc Recas, Vinul Cavalerului Milenium, Cuvee d’ Excellence Vinarte, dar si vin rosu si alb la pahar.
Cum suntem serviti in Gradina OAR?
Ma asteptam ca, fiind vorba de o gradina cu separeuri, servirea sa lase de dorit din cauza vizibilitatii. Totusi, cei de la Gradina OAR s-au gandit si la asta, amplasand barul in paralel cu separeurile, putandu-se astfel vedea ce se intampla la fiecare dintre mese. Prin urmare, servirea este destul de prompta si amabila. Nu este un domeniu la care sa simtiti ca aveti de ce va plange.
Cash or credit? Cum sunt preturile in Gradina OAR?
Preturile sunt demne de o terasa aflata in centrul Bucurestiului. Astfel, o bere este in jur de 8-9 lri, o cafea pe la 6 lri, un cocktail non-alcoolic merge pe la 13 lri, un cocktail alcoolic costa 15 lri, o sticla de vin intre 45 si 70 lri.
Unde gasim Gradina OAR?
Gradina OAR a fost deschisa in spatele Carturesti Verona la adresa str. Pictor Arthur Verona nr. 19. Gradina OAR este deschisa zilnic intre orele 12:00 si 0:00. Rezervari se pot face la numerele de telefon 021 – 650 20 20, 0766 741 791 si 0743 027 981. Pentru cei interesati, in Gradina OAR exista si internet wireless – discutati cu cel care va serveste.

CoolRank: 9.5/10
– atmosfera si design: 10/10
– meniu: 9/10
– servire: 9.5/10
– preturi: 9/10

Articol publicat pe Raluk.ro.