De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: SEVENTH VOID

| 07 decembrie

Brooklyn doom metal

Disparitia grupului Type O Negative, dupa moartea lui Peter Steele, a dus la aparitia unui nou grup ce-si are radaciniile din vechea componenta.
Totul a pornit de la ideea a doi fosti muzicieni ai grupului Type O Negative, chitaristul Kenny Hickey si bateristul Johnny Kelly, care au dorit sa propuna un altfel de metal, mai exact, un doom ceva mai heavy, dar care sa nu uite de latura melodica.
Asa a aparut SEVENTH VOID, grup format în Brooklyn, in 2003, dar care a reusit sa iasa in evidenta abia anul trecut, odata cu lansarea albumului de debut, Heaven is Gone.
Acest disc a aparut sub egida Vic Records (casa de discuri a lui Vinnie Paul, fostul baterist al grupului Pantera, actualmente la Damageplan). Cum distributia nu a fost facuta decat pe un teritoriu limitat, anul acesta, pe 26 noiembrie, Napalm Records l-a promovat la nivel mondial si asa publicul rock a reusit sa descopere un grup cu un real potential.
Axat pe latura heavy metal, cu puternice influente doom, Seventh Void propune o adevarata incursiune in sonoritatiile care au pus baza muzicii Black Sabbath, dar avand si alte forme de exprimare, Seventh Void a reusit sa imbine în mod echilibrat cateva genuri care mereu au creat o stare de spirit – heavy & doom metal, dar si putin din feelingul grunge de tip Soundgarden.
Noul album contine 10 piese cu un touch doom apasat, bazat pe riff-uri de chitare sacadate, cu formule ce aduc aminte de primii ani pentru Black Sabbath, dar care scot în evidenta si alte elemente ceva mai originale, precum modul de interpretare a solistului vocal Kenny Hickey.
Intreaga atmosfera a albumului de debut este una destul de negativista, executiile tehnice destul de simpliste si cu toate acestea, piesele sunt interesante.
Auditia acestui disc ofera o stare de spirit aparte si este o surpriza placuta în domeniu pe 2010.
Practic, scena doom metal a fost destul de saraca în ultimii ani, iar aparitia lui Heaven Is Gone nu poate decat sa-i bucure pe fanii genului. Ascultati cu atentie intreg albumul si mai cu seama piesele Heaven Is Gone, The End Of All Time si Last Walk In The Light si veti întelege din prima de ce Seventh Void merita sa fie considerat un new comer de prima mana.

Componenta Seventh Void: Kenny Hickey (voc, chit), Johnny Kelly (bat), Matt Brown (chit), Hank Hell (bass).
Citeste si:
– Formatia saptamanii: SUICIDAL ANGELS;
– Formatia saptamanii: SODOM;
– Formatia saptamanii: HEAVEN & HELL.
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac.