De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: HALFORD

| 01 noiembrie

Rob Halford, vocea faimosului grup britanic Judas Priest, are acum in palmares un nou album solo de studio, al patrulea, intitulat Halford IV – Made Of Metal.
Sub titulatura Halford, acest super vocalist al genului heavy metal, arata ca si pe cont propriu se descurca excelent si noul disc este un alt exemplu de cum se realizeaza un produs heavy de buna calitate.

Mai mult, acest nou disc trebuie sa fie un model pentru mai tinerii vocalisti si arata inca odata cum trebuie cantat heavy metal chiar daca Rob are 59 de ani.
Periodic, Rob Halford scoate la iveala cate un produs cu idei proprii fiind ajutat de muzicieni care ii inteleg trairile, astfel ca noua sa creatie, Halford IV – Made Of Metal, este inca o dovada ca avem de-a face cu Metal God, cum il alinta cei mai multi.
La o varsta la care multi muzicieni au tras deja pe dreapta sau care au lasat-o mai moale cu forta, Rob Halford continua sa impresioneze prin vocea sa de exceptie. Este usor de recunoscut in continuare, iar modul prin care a realizat acest ultim disc merita felicitat.
Noul album contine de toate – se inscrie in linia produselor ce ofera diversitate nu numai in latura heavy, iar Halford trece din nou cu usurinta print-o gama diversa de octave.
La realizarea discului si-au adus contributia bateristul Bobby Jarzombek (ex. Iced Earth, Riot), bass-istul Mike Davis (ex. Nocturnus, Lizzy Borden), chitaristul Mike Chlasciak (ex. Testament/Sebastian Bach) si super producatorul Roy Z, care este si un foarte bun chitarist in acelasi timp.
Cu aceasta formula, Rob Halford a reusit sa execute 14 noi compozitii de clasa si sa ne ofere o alta surpriza metalica in aceasta toamna a anului 2010.
Pentru perseveranta sa, pentru aptitudinele vocale de exceptie si pentru ca la 59 de ani inca tine steagul sus, Rob Halford merita statutul de artistul saptamanii.