De Citit : Recomandări

„Chocolat – createur de gout” de Bucuresti

| 09 aprilie

Ajuns intr-o zi frumoasa de vara undeva in zona Lipscani (sau mai nou si in zona Dorobanti sau Mosilor), cum sa nu te opresti atunci cand ajungi in dreptul unei cofetarii-cafenele numita dupa un film de dragoste foarte drag multora dintre noi – Chocolat?! Iar daca ai apucat sa te opresti aici, iti va fi cu siguranta dificil sa te mai opresti din degustat minunatele dulciuri ale cofetarului-ciocolatier Chocolat.

Care-i atmosfera in Chocolat si cum sta la capitolul design interior?

Theo, un mare maestru cofetar, scolit pe la cei mai renumiti cofetari ai Belgiei, si-a creat acum propria cofetarie-cafenea – Chocolat, createur de gout. Localul Chocolat este inspirat din Franta anilor ’30, conceptul fiind un melanj intre bistro, cafenea, brutarie si cofetarie.

Daca va asteptati la vreun design deosebit sau frantuzesc (asa cum m-am asteptat eu) este posibil sa fiti dezamagiti. Designul localului Chocolat este simplu si retro, luminos, in nuante de galben si culori de lemn. Farfuriile, canile si ulcelele de apa sau limonada se asorteaza si ele cu galbenul localului si al terasei si cu lemnul predominant.

Ce mancam si bem bun in Chocolat?

Meniul lui Theo contine mancaruri pentru brunch, supe, mancaruri pentru cina, torturi, prajituri, bezele, praline, ciocolata belgiana, fructe proaspete, paine frantuzeasca. Ca si bauturi puteti incerca cafele, ceaiuri, sucuri, cocktailuri. Dand o raita prin meniu, va spun ca sa va faceti o idee ca puteti manca tartine cu dulceata si miere, croissante, omleta, salata de pui si curry, salata de ton, supe – de ceapa si parmezan mi s-a parut foarte buna, paste – bolognese, cu fructe de mare, primavera sau cu gorgonzola, preparate la gratar cu garnitura si sos sau trufe si alte deserturi.

Zona de excelenta a Chocolat si cea care merita cu adevarat atentie este cu siguranta cea de cofetarie. Veti uita cu siguranta de cofetariile in care ati mai intrat pana acum. Preparatele Chocolat de cofetarie sunt, pur si simplu, delicioase. Torturi pot fi facute la comanda, iar preparatele de cofetarie se pot lua acasa.

Prajiturile si painea frantuzeasca de la Chocolat sunt excelente. Dieta sau nu, nu puteti sa nu incercati prajiturile minunate din meniu, pralinele sau bomboanele de ciocolata. Bezelele sunt cu adevarat un deliciu, unele dintre cele mai bune bezele pe care le-am incercat vreodata.

Cu ce se mai lauda in plus conceptul lui Theo? Theo sustine ca pentru sanatatea clientilor sai foloseste numai ingrediente 100% naturale.

Cum este servirea in Chocolat?

Servirea nu mi s-a parut un punct forte al localului, dar este acceptabila. Chelnerii pe care ii nimeresc eu de obicei aici nu sunt dintre cei mai amabili sau prietenosi, dar sunt prompti si asta reuseste sa ii scuze.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Chocolat?

Preturile nu sunt dintre cele mai mici. Pot spune ca, mai degraba, par sunt medii spre mari. Un mic dejun te costa 20 RON, o masa de pranz cat mai simpla pentru o persoana ajunge la 40 RON fara desert.

Unde gasim Chocolat?

Inainte sa mergeti va recomand sa va uitati pe site-ul celor de la Chocolat. Desi este un site Flash, este unul super simpatic – pe mine m-a distrat. Pentru cei care vor sa incerce putin gust de la Chocolat, pentru acasa sau nu, cafeneaua-cofetarie Chocolat poate fi gasita la una dintre urmatoarele adrese, iar rezervari se pot dace la numerele de telefon notate mai jos:

– Calea Victoriei nr. 12A (intrarea prin str. Stavropoleos) – numar de telefon: 021 314 92 45

– Str. Radu Beller nr. 13 (pta. Dorobanti) – numar de telefon: 021 230 23 83

– Calea Mosilor nr. 217 (intersectia Mosilor cu Eminescu) – numar de telefon: 021 211 44 64

Programul in Chocolat este de luni pana vineri intre orele 9:00 si 23:00, iar in weekend – sambata si duminica – de la ora 9:00 pana la ultimul client.

CoolRank: 8.5/10

– design si atmosfera: 9.5/10

– meniu: 10/10

– servire: 8/10

– preturi: 8.5/10

articol publicat pe www.raluk.ro.