De Citit : Editoriale

Noiembrie, înainte de bal

| 08 noiembrie

Da tăticu’, a venit toamna. Cu răceli în rafală care au făcut uitate gripa porcină. A început marea plombare a gropilor. Deocamdată cu maşini şi motociclişti (vezi campania „groapa ucide!“). Municipalitații nu-i prea pasa atata timp cat cetațeanul pagubit nu are ce-i face legal. Prostul votează, prostul plăteşte. Ca la loto.
Oricum, primăria se agită.  Doar e an electoral. Până să pice ca muştele din nou în hârdăul cu voturi, alegătorii trebuie să se descurce cum pot în tranşeele lăsate de liniştea dintre locale si generale. Un exercițiu de apărare civilă nu strică nimănui. Tot ni se zice mereu că suntem o țară de negri. Cursa zilnică prin gropi vă ajută să aveți un corp sănătos. Cu mintea se descurcă fiecare cum poate. Mai e şi astenia asta de toamnă care te culcă la pat. Amestecată cu eterna criză fac din tine candidatul perfect pentru secta lui Diazepam. Sau Rudotel. De gustibus. Urmează săptămâni în care sarmalele, zilele recoltei, plus alte pomeni electorale ne vor umple mesele (a se citi burțile). Campaniile alea de avertizare care ne zic să păpăm sănătos se pare că nu folosesc la nimic. In afară de faptul că ii imbogățesc pe inițiatori, nu văd la ce ne ajută pe noi, obezii de rând. Să ceri în plina sărăcie contribuabilului să mănânce sănătos mi se pare culmea ipocrizei având în vedere că toată povestea asta numită eco costa de te rupe. Cam astea ar fi lamentările obişnuite de noiembrie. Dureri de cap, răceli, astenii, mâncare puțină, acreală în ciorbe (şi în piață),  ăsta ar fi inventarul. Vă las acum să vă vedeti de bucătărie. Mâncați cu moderație că să mai ramână ceva de ros şi generațiilor următoare. Poftă mare şi alegeri fericite!
Avanti popolo!

PS:  Legea tembelă cu fumatul ucide în fiecare zi incet-încet cârciumă după cârciumă, bar dupa bar. Somajul în zona horeca înfloreşte.  Cui îi mai pasă ?! Vitele votează  parlamentar doar în turmă. Romania  e  a lor. Până când …