Evenimente : Teatru

Dumnezeu se îmbracă de la second-hand

Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, de Iulian Margu,duminica, 17 septembrie 2017, de la ora 19:30, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Studio.

Regia: Ion Caramitru.
Ilustrație muzicală: Ion Caramitru.
Scenografie: Maria Miu.
Light design: Chris Jaeger.
Asistent regie: Patricia Katona.
Asistent Scenografie: Diana Sav, Raluca Bordea.
Consultant muzical: Mihai Ungureanu.

Coloana sonoră a fost realizată cu sprijinul Centrului Cultural Media Radio România. Regizor muzical Florin Tudor.

Piesă românească în două acte, satiră învăluită în ritmurile valsului, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand” este o surprinzătoare poveste a unei familii traversând deceniile, și a unui pian de marcă, pe turnanta istoriei.

„O piesă cu o structură de text în puzzle, cel puțin așa am văzut-o eu”, ne încredinţează regizorul Ion  Caramitru. “Povestea de bază este desfăcută în mai multe compartimente, reprodusă în mai multe epoci, refăcută abia în final pentru înțelegerea deplină a poveștii. Ca stil, are și un soi de umor frust și unul derivat, are foarte multe trimiteri într-o simbolistică ce sparge tiparele timpului și spaţiului”. Sau, altfel spus, „o scurtă istorie a României moderne povestită cu ajutorul unui pian fermecat”, cum spune autorul piesei.

Sunteţi aşteptaţi într-un decor aproape cinematografic, să vedeţi o comedie „de-a râsu-plânsu”, în pur stil românesc şi pe acordurile muzicii lui Chopin…