De Citit : Știri

Pe 3 noiembrie incepe cea de-a patra editie Kinofest, festivalul international de film digital

| 29 octombrie

Cea de-a patra editie Kinofest, singurul festival international de film digital din Romania, reuneste si anul acesta o selectie premium de scurtmetraje (cu peste 270 de filme), concerte Toulouse Lautrec si Backstage Hero, proiectii interactive si demo-uri hi-tec.
Avand cea mai extinsa editie de pana acum, festivalul se va desfasura intre 3 si 7 noiembrie 2010, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC, Calea 13 Septembrie).

In cele 5 zile de festival vor fi prezentate 24 de ore de proiectie, cu filme din 27 de tari. Fiecare zi a festivalului va gazdui cate o competitie de scurtmetraje digitale: fictiune, animatie si micromovie. De asemenea, vor mai fi prezentate selectii Best of si Off competitie, precum si panorama Kimuak, o selectie speciala de scurtmetraje basce.

Pe 3 noiembrie, in prima zi de festival, Kinofest va gazdui proiectia oficiala a scurtmetrajelor finaliste din competitia paralela de film AVON Movie for Life. Parte a Campaniei AVON pentru sanatatea sanilor, competitia a provocat timp de 6 saptamani realizatorii de film la crearea unor scurtmetraje care sa ilustreze cat mai bine mesajul campaniei din acest an: „A promite inseamna a face. Promite sa mergi la control”. Dintre cele 50 de scurtmetraje originale inscrise, la Kinofest vor fi prezentate finalistele, care vor fi votate live la festival de juriul oficial al competitiei si de catre publicul Kinofest, iar apoi, online, de catre publicul larg.

Inscrierile pentru Kinofest au durat 11 luni, selectia finala formand probabil cel mai premiat program de scurtmetraje digitale de la un festival romanesc. Realizat cu sustinerea IQads, festivalul aduce in Romania scurtmetraje digitale de top, cu scopul promovarii si popularizarii filmului digital si a noilor viziuni in media, tehnologie si arte vizuale. Desfasurat in spatiul neconventional de la MNAC, Kinofest asteapta si in acest an ceea ce este probabil cel mai activ, creativ si avangadist public din Bucuresti.
Click pentru detalii si informatii bilete.