De Citit : Știri

Cum va arata Apocalipsa? Top 10 filme de succes care prezinta Sfarsitul Lumii

| 17 noiembrie

Extraterestrii, asteroizi, previziuni mayase, Era Glaciara si roboti scapati de sub controlul uman. Acestea sunt variantele Apocalipsei prezentate in filmele americane. MONEY.ro a realizat un top al productiilor cinematografice care prevestesc sfarsitul lumii, in functie de incasarile internationale. Primele zece filme au reusit sa atraga in total 5 miliarde de dolari, din vanzarea de bilete. Nou lansatele Numere fatale (Knowing), 2012 si Terminator 4 – Salvation ruleaza inca pe marile ecrane din intreaga lume.
1. Terminator (seria) – Incasari: 1,4 mld. dolari – Buget de productie: 504 mil. dolari

O serie de patru filme cu incasari uriase, Terminator este considerata una din cele mai reusite productii cinematografice ale lumii. Arnold Schwarzenegger a intrat prima data in pielea celebrului robot in anul 1984, cand personajul sau este trimis in trecut, prezentul nostru, pentru a o proteja pe mama salvatorului, nenascut inca, al Planetei, John Connor. In ultimul film al seriei, Terminator Salvation (2009), John Connor (Christian Bale) trebuie sa conduca rasa umana in razboiul din 2018 contra robotilor.

2. Independence Day (1996) – Incasari: 817 mil. dolari – Buget de productie: 75 mil. dolari

Cel mai mare succes de box office din istoria filmelor care prevestesc sfarsitul lumii, Independence Day (Ziua Independentei) spune povestea invaziei extraterestre asupra Terrei, finalizata cu victoria rasei umane. Dupa ce extraterestrii distrug metropolele lumii, supravietuitorii reusesc sa se mobilizeze si isi recapata drepturile asupra Planetei. Rolurile principale sunt jucate de Will Smith si Jeff Goldblum, in regia lui Roland Emmerich. Filmul a castigat Oscar pentru cele mai bune efecte.

3. I am legend (2007) – Incasari: 585 mil. dolari – Buget de productie: 150 mil. dolari

Un alt mare succes al lui Will Smith, care joaca si de aceasta data rolul principal, acela de salvator al rasei umane, este “I am legend” (Legenda vie). Robert Neville, personajul sau, este un savant imun la virusul ce a atacat Pamantul, singurul supravietuitor din New York, insa nu singurul locuitor al orasului. Victimele molimei, cei infectati de virus, il asteapta sa faca pasul gresit. Pentru rolul sau, Will Smith a castigat premiul Cel mai bun actor MTV Movie Award Best Male Performance.

4. Armageddon (1998) – Incasari: 554 mil. dolari – Buget de productie: 140 mil. dolari

Un asteroid gigant se indreapta spre Pamant cu o viteza de 36.000 de kilometri pe ora si ameninta cu distrugerea Planetei. Solutia pentru a impiedica Apocalipsa o reprezinta echipa de forari petroliere a lui Harry S. Stamper (Bruce Willis, rolul principal), care porneste spre asteroid cu scopul de a-l distruge. In regia lui Michael Bay, Armageddon a primit patru nominalizari la premiile Oscar. In roluri importante apar si Ben Affleck (A.J. Frost, viitorul ginere al lui Harry S. Stamper) si Liv Tyler (Grace Stamper, fiica lui Stamper).

5. The day after tomorrow (2004) – Incasari: 545 mil. dolari – Buget de productie: 125 mil. dolari

Expertul in climatologie Jack Hall (Dennis Quaid) incearca sa gaseasca o cale prin care sa salveze Pamantul de o noua Era Glaciara. Teama sa ca sfarsitul este aproape se adevereste cand prima bucata din calota de gheata a Antarcticii se desprinde. In rolurile principale Dennis Quaid si Jake Gyllenhaal. Roland Emmerich regizeaza „Unde vei fi poimaine” (The day after tomorrow).

Citeste mai departe pe Money.ro!
***
Click pentru LISTA Top 10 FILME.