De Citit : Recomandări

Ce este vinul fara alcool?

| 06 martie

Vinul fara alcool are o istorie recenta in comercializare iar aparitia lui pe piata mondiala se explica prin necesitatea unui produs care sa fie sanatos, sa nu creeze dependenta si sa retina toate calitatile unui vin bun. Vinul fara alcool este facut 100% din vin care a ajuns la o fermentatie completa (9-14 %) si care a trecut prin toate stadiile de maturare ale unui vin obisnuit.

Diferenta consta in faptul ca alcoolul a fost inlaturat, insa aceasta doar dupa ce vinul a ajuns la o maturare completa. Eliminarea alcoolului din vin se face printr-un procedeu numit Vacuum Distilation (vinul este introdus in niste rezervoare vidate si incalzit la 29 grade Celsius, temperatura la care particulele de alcoolul incep sa se evapore).

Tot procedeul dureaza cateva minute si este atent controlat si computerizat, fara a periclita calitatea vinului de origine. Vinul fara alcool este bogat in minerale , vitamine si antioxidanti , lipsit de grasimi ceea ce il face cel mai sanatos substitut al berii fara alcool.
Cui se adreseaza vinul fara alcool?

Vinul fara alcool este o alternativa sanatoasa pentru cei care vor sa savureze un pahar de vin fara a se confrunta cu efectele negative ale consumului de alcool: femei insarcinate, conducatori auto, copii, persoane care din ratiuni religioase sau din motive medicale nu pot sa consume alcool, sportivi sau orice alta persoana care in anumite circumstante nu vrea sau nu poate sa consume alcool.
Mai multe informatii puteti afla: www.vinfaraalcool.ro