De Citit : Editoriale

3 de la 3

| 27 mai

Cititi si dati mai departe

Dupa extraordinarul succes obtinut de Editura Trei, peste 18.000 de exemplare vandute, cu trilogia Millennium, a suedezului Stieg Larsson, cei de la Trei forteaza piata cu romane politiste aparute in Anglia, Suedia si Norvegia, ceea ce nu e rau:
Gilbert Adair, Inscenarea lui Roger Murgatroyd, traducere din engleza si note de Lidia Gradinaru. Un roman politist clasic, in genul celor scrise de Agatha Christie. Mai bine zis un calc dupa romanele ei: intr-un conac inzapezit si, deci, rupt de restul lumii, mai multi oameni, ei si ele, sarbatoresc cum se cuvine pasnicul Craciun. In ultimul moment soseste, cam pe nepusa masa, Raymond Gentry, un ziarist de la un tabloid de scandal The Trombone. Acesta isi bate joc de toti, dovedind ca le cunoaste si cele mai intime secrete. A doua zi e gasit impuscat intr-o camera de la mansarda incuiata pe dinauntru. Dupa ce este sparta usa se constata ca arma crimei lipseste. „Lung prilej de vorbe si de ipoteze“.

Camilla Lackberg, Printesa gheturilor, traducere din suedeza de Simona Tentea si Asa Apelkvist. Camilla noastra n-are decat 36 de ani si e deja celebra in Europa. Erica Falck, o gagica obosita din cauza ca scrie toata ziua (si noaptea) biografiile unor femei celebre, isi gaseste cea mai buna prietena din copilarie moarta intr-o cada cu apa inghetata. De ce a murit prietena ei trebuie sa aflati singuri.

Anne Holt, Eroare judiciara, traducere din nu stiu ce limba de Marie-Jeanne Vasiloiu. Am citit romanul acum vreo doua luni si marturisesc cu mana pe inima, ca nu mai tin minte nimic din el. Adevarul e ca un roman politist cu adevarat bun este uitat imediat. Mai tineti minte ceva din zece negri mititei?