Locuri : Teatre

Teatrul Luni de la Green Hours

Teatrul LUNI (primul café-teatru din Romania) a luat fiinta in 1997, in locatia clubului Green Hours 22 jazz-café din Calea Victoriei 120.

Sute de de artisti au performat in miile de reprezentatii ce au avut loc la sediu sau in numeroasele festivaluri si alte manifestari teatrale din tara si din strainatate la care am fost invitati.
Serile de teatru de la Green Hours 22 jazz-cafe – Teatrul LUNI – au reunit si reunesc nume de prestigiu ale scenei romanesti – Maia Morgenstern, Coca Bloos, Andreea Bibiri, Florin Piersic jr, Marius Stanescu, Daniel "Doctoru" Popa, Dorina Chiriac, Mihaela Radescu, Constantin "Tica" Cojocaru, Dragos Bucur, Dorina Crisan Rusu, Dorin Andone etc. – in spectacole (mai ales off-off Broadway), lucrate de tineri regizori, scenografi si dramaturgi dintre cei mai valorosi (Ana Margineanu, Radu Afrim, Theodora Herghelegiu, Peca Stefan, Alina Herescu, Ina Isbasescu, Lia Bugnar, Gianina Carbunariu) dar si de "consacrati" in domeniu, precum: Alexandru Dabija, Dragos Buhagiar, Lia Mantoc, Alexandru Tocilescu, Florin Fieroiu etc.
Spectacolele de la la Green Hours si-au cistigat de-a lungul anilor un auditoriu din ce in ce mai numeros si un impact pe masura in mass media, atragind totodata colaborarea a din ce in ce mai multi tineri artisti ai scenei. Dintre acestia, nu putini au debutat sau/si au confirmat in spatiul si in acelasi timp atmosfera neconventionale ale clubului.
Artisti „ ai sai”, (Ana Margineanu, Andreea Bibiri, Florin Piersic jr.) au fost nominalizati in trei rinduri la Gala UNITER pentru spectacole sau roluri intimplate aici. De altfel, Piersic Jr. a si cistigat in 2003, Premiul UNITER pentru Cel Mai Bun Actor, pentru rolul din “Sex, Drugs, Rock & Roll”, de Eric Bogosian, produs la Green Hours.
Impreuna cu Teatrul ACT, Teatrul LUNI a fost coorganizator al primelor 2 editii ale Festivalului Independent de Teatru FIT, al INDEPENDENT OFF” (2000) si „UNDERGREENACT” (2001), precum si producator unic al celei de a treia editii: „LUNI” (2003).
Intre septembrie 2003 si septembrie 2004, Teatrul LUNI de la Green Hours a initiat programul „TEATRU DE CONSUM” (9 regizori, 9 premiere, 90 de reprezentatii). Teatru de Consum a avut un rasunet aproape nescontat, atit in rindul tinerilor artisti si al mass-media cit mai ales (ceea ce e de altfel si cel mai important), in rindul publicului.
Teatrul LUNI de la Green Hours este detinator al Premiului de Excelenta pe anul 2004, acordat de Senatul UNITER la Gala Premiilor UNITER – 2005.
Alte premii dintre cele mai importante:
-1999: Marele Premiu pentru „AZI MA…UBU” dupa Jarry precum si Premiul Special de Interpretare (Coca Bloos) la Festivalul HUMORROR.
-2001 si 2002: Premiul GALEI Tinarului Actor – sectiunea Grup pt. „Zi ca-i bine” de Wil Calhoun, regia Florin Piersic jr. si „DESEURI” (dupa Teatru Descompus de Visniec), regia Ana Margineanu.
-2003: ION-ul de AUR – Chisinau, Festivalul unui Actor, tot cu „SEX, DRUGS, …”
-2003: Premiul pentru Creatie in Teatrul Independent – acordat de Ministerul Culturii
-2004: Project- Fringe AWARD – la ESB Dublin Fringe Festival, pentru spectacolele „Aici Nu Se Simte” si „Oase Pentru Otto”, de Lia Bugnar, regizate de Alexandru Dabija, respectiv de Lia Bugnar (prezentate in limba engleza).
-2004: Titlul de Cel Mai Important Eveniment Teatral Independent al Anului 2004, acordat – pentru programul Teatru de Consum – de catre CIAC si Fundatia TOACA.
-2006: BEST PLAY – Relationship Drama acordat la LONDON FRINGE REPORT AWARDS productiei Teatrului LUNI , The Sunshine Play de Peca Stefan – participanta in 2005 la Dublin Fringe Festival.
Director Executiv al Teatrului LUNI: Voicu Radescu.
SPECIAL:
Intrarea publicului se face incepind cu 60 de minute inainte de ora anuntata a evenimentului.
Atentie: la ora anuntata locurile rezervate dar neocupate pina atunci se pierd si sunt oferite doritorilor fara rezervari.
Evenimentele artistice incep efectiv, la Green, cu 15 – 30 minute dupa ora anuntata pentru ca publicul sa isi poata comanda la bar ceea ce doreste.
Va rugam ca pe timpul spectacolului sa tineti TELEFOANELE INCHISE si SA PASTRATI LINISTEA in semn de respect pentru artisti si public.
ATENTIE: la primele 4 mese de linga scena Nu Se Fumeaza pe timpul spectacolelor de teatru dar si al concertelor. In masura posibilului si daca ne comunicati din timp, vom putea tine cont de "starea" de fumator sau nefumator a publicului.
De altfel ziua de teatru de miercuri este dedicata NEFUMATORILOR si atunci cind avem 2 reprezentatii pe seara, la prima Nu Se Fumeaza iar la urmatoarea, cf. mai sus: Nu Se Fumeaza la mesele de linga scena. Va multumim pentru intelegere. 🙂