Locuri : Teatre

Teatrul De Arta Bucucresti

Aflat pe strada Sfântul Ştefan la numărul 21 (în apropierea rondului Izvorul Rece), Teatrul de Artă Bucureşti îşi va încânta spectatorii cu atmosfera ei caldă şi plăcută, cu intimitatea şi cu farmecul ce îl degajă. Comoditatea este asigurată de cele 75 de fotolii vişinii, autentice de teatru, ce dau sălii un aer elegant şi încărcat de emoţie. Un atu al sălii este utilitatea sa din punct de vedere artistic, amplasamentul fotoliilor în sala de spectacole a Teatrului de Artă Bucureşti se poate schimba în funcţie de necesităţile spectacolelor, realizându-se în felul acesta atât spaţii de joc clasice cât şi neconvenţionale.
Conform cu spusele lui Shakespeare, Teatrul de Artă Bucureşti îşi propune prin spectacolele sale să fie o oglindă a societăţii contemporane, alegându-şi producţiile de aşa natură încât să fie în primul rând o radiografie a vieţii pe care o trăim, a sentimentelor pe care le încercăm zi de zi şi care au puterea să ne facă fericiţi sau nefericiţi şi abia apoi spectacole de teatru.

O instituție teatrală independentă ce respectă tradițiile sănătoase ale artei teatrale, cultivă frumosul sub toate formele sale, adevărul, simplitatea și sinceritatea, deschis la nou dar ermetic fața de nonvaloare – alternativa radical diferită de prostul gust, kitsch și vulgaritate socială. „Scopul teatrului dintru-nceputuri şi până acum a fost şi este să-i ţină lumii oglinda-n faţă…” (Hamlet).

Acesta este crezul Teatrului de Artă Bucureşti, înfiinţat în aprilie 2010 şi dedicat în întregime artei actorului, oferind ca alternativă în locul efectelor, emoţia reală.
În data de 8 decembrie 2012, Teatrul de Artă Bucureşti lansează propria sală de spectacole, cu o capacitate de 75 de locuri. TAB este un teatru aflat în prima linie a ofensivei teatrelor independente ale cărui spectacole demonstrează că pasiunea, munca serioasă şi talentul asigură performanţa (proiectul fiind demarat de Teatrul de Artă Bucureşti şi susţinut integral din resursele proprii).