Locuri : Teatre

Opera Nationala

Opera Nationala Bucuresti este cea mai mare institutie de acest gen de la noi din tara. De-a lungul timpului a gazduit numeroase spectacole de opera si balet, atat productii proprii cat si productii internationale.

Pe scena sa s-au perindat nume sonore din istoria muzicii de la dirijori, regizori, interpreti, balerini, pentru multi fiind o pista de lansare in lumea muzicii internationale.

Cu spatii largi, elegante ce alcatuiesc foyerul si inconjoara o sala deosebita, Opera Nationala Bucuresti isi invita spectatorii, intr-o lume absolut mirifica unde ii pot urmarii pe: FELICIA FILIP, IRINA IORDACHESCU, VLAD MIRITA, TEODOR ILINCAI, GABRIELA DRAGUSIN, IORDACHE BASALIC, PAUL BASACOPOL, CORINA DUMITRESCU, VLAD TOADER si multi altii in spectacole de cea mai buna calitate.

Scurt istoric: Anul 1919 a marcat infiintarea in Romania a „Societatii lirice” care dupa doi ani a trecut in grija statului si a devenit „Opera Romana”.Spectacolul inaugural al noii institutii a avut loc la data de 20 decembrie 1921 fost un eveniment deosebit, prezentandu-se opera „Lohengrin” de Wagner, sub bagheta lui George Enescu.

Noul local al Operei Romane a fost ridicat in 1953, oferind un cadru mai somptuos primei scene lirice a tarii, Opera devenind ea insasi o institutie, desprinsa de spectacolele de opereta si teatru impreuna cu care functionase pana atunci.

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucuresti, zilnic, intre orele 10.00 – 13.00 si 14.00 – 19.00 (Nu se pot face rezervari. Plata se poate face numai in numerar) sau online la adresa www.bilet.ro.

Pretul Biletelor variaza de la spectacol la spectacol si poate fi gasit pe pagina spectacolului respectiv in sectiunea Teatru.