Locuri : Muzee

Palatul Cotroceni – Sala Unirii

Palatul Cotroceni a fost destinat sa reprezinte resedinta principilor mostenitori ai Regatului Romaniei, Ferdinand si Maria. Palatul Cotroceni a fost construit intre 1893 – 1895 de catre arhitectul francez Paul Gottreau.

Palatul isi dezvaluie somptuozitatea inca de la intrare. Scara monumentala, inconjurata de galerii largi in stil neo-baroc francez, aminteste de Opera Mare din Paris, care a fost folosita ca si model. Francezul Paul Gottereau a optat pentru un stil venetian, iar arhitectul Grigore Cerchez a regandit o intreaga aripa a palatului in stilul romantismului romanesc, incluzand si marele salon de receptii.

Cea mai impresionanta incapere din aripa noua este Sala Unirii, unde au loc receptiile cele mai importante ale presedintelui. Sala are pereti din marmura si numeroase coloane care trimit la arhitectura originala a Manastirii Vacaresti.

Acoperisul este un vitraliu viu colorat pe fundal albastru, in care se regasesc scene din istoria nationala. O parte din domeniul Cotroceni, separata de actualul sediu al presedintiei de soseaua cu acelasi nume, a fost transformata in Gradina Botanica.