Locuri : Galerii de artă

Pavilion Unicredit

Asezat in Piata Victoriei, PAVILION UNICREDIT, centrul de arta si cultura contemporana, se afla la parterul unui astfel de bloc, spatiu devenit sediu de banca in 1993, si ramas la fel timp de 15 ani.
Constructia blocului a inceput in timpul regimului comunist si a fost finalizata la 5 ani dupa caderea acestuia. "Hrusciovchi" din centrul Bucurestilor este martorul transformarilor unei societati staliniste catre o societate captalista puternic marcata politic si social.
PAVILION UNICREDIT foloseste acest spatiu pentru mesajele sale, pentru pozitionare (vizavi de cladirea puterii executive – Guvernului Romaniei) cat si pentru istoria sa, brusc uitata. Un spatiu fara o istorie speciala, al istoriei intrerupte, al intarzierilor revolutionare. Un spatiu al cunoasterii si al interesului pentru societate, oras si comunitate.

PU este un spatiu independent work-in-progress, un spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice si care promoveaza o intelegere implicata socio-politc a artei si a institutiilor culturale.

Functia vitala a spatiul va ramane, insa, concretizarea.