Locuri : Cluburi

LaScena

LaScena, teatru, club, restaurant.

Dacă nu mai aproape de Dumnezeu, măcar mai aproape de senzația de zbor, Teatrul din La Scena este un loc unde ideile plutesc și mustesc. Un spațiu în care te simți liber și stimulat. Un spațiu care este invadat de tineri creatori și, mai ales, de publicul de toate vârstele. Un teatru de al cărui traseu suntem responsabili noi, cei care credem în arta eliberată de corsetul şi de aberaţiile sistemului.

Incă de la deschiderea lui, in 2002 acest club a generat şi găzduit spectacole create de artişti tineri, cucerindu-şi un loc stabil în peisajul teatral românesc. În timp, proiectele teatrale ale clubului s-au înmulţit şi au crescut în anvergură fiind nevoie de un spatiu mai generos pentru a primi spectatorii.

Atunci prin Fundatia Parter a luat fiinta Teatrul Arca avand un set de valori si o directie clar stabilita si debutand cu Top Dogs (Şomeri de lux), piesa de mare succes internaţional scrisă în 1995 de elveţianul Urs Widmer (jucată între timp pe tot globul, din China până în America de Sud, exceptând România). Din distribuţie faceau parte actori de top ai scenei româneşti: Valeria Seciu, Ozana Oancea, Victor Rebengiuc, Claudiu Bleonţ,  Şerban Ionescu, Alexandru Bindea, Mihai Dinvale, Ionel Mihăilescu.
Ulterior Teatrul Arca si La Scena, cu ajutorul unor nume ca Theo Herghelegiu, Victor Scoradet, Dan Hornoiu, Bodgan Dumitrescu, Doru Mares, Maria Raducanu si alte personalitati care au pus primele caramizi in acest spatiu, au devenit un loc al atistilor, un loc unde ideile frumoase si gandurile bune erau la ele acasa, gazduind spectacole tinere, spectacole cu actori consacrati si spectacole care au adus zambete si stari de bine celor care au pasit in casa din Calarasi nr.55.

Astazi La Scena duce mai departe Misiunea Fundatiei Parter, a Teatrului Arca si impreuna o echipa tanara de management si comunicare, in colaborare cu Teatrul In Culise, va va aduce pe scenele celor doua sali de spectacol de La Scena spectacole proaspete urmarind scopurile stabilite de fondatori in urma cu 12 ani.