Locuri : Cinema

Sala Elvira Popescu

Sala de cinema Elvira Popescu, care poarta numele celebrei actrite franceze de origine romana, se afla in incinta Institutului Francez din Bucuresti si face parte din reteaua Europa Cinémas.
Dupa renovarea completa de anul trecut, publicul poate de sa se bucure de diversitatea producţiilor cinematografice europene si internationale intr-un spatiu sic si convivial. Pe langa marile nume ale cinematografiei contemporane, programul de la Elvira Popescu va cuprinde si filme inedite ale unor tinere talente. Programul va fi articulat in jurul unor intalniri cinematografice: un film documentar in fiecare joi, ultimul weekend din fiecare luna dedicat filmelor clasice, si seri consacrate scurt metrajelor. Cele mai importante festivaluri de film vor reveni la Elvira Popescu si în 2013, cu noi editii Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Filmului Francofon, Festivalul Filmului Francez, One World, etc.
www.facebook.com/CinemaElviraPopescu
Dupa renovarile care au durat 6 luni, sala Elvire Popesco beneficiaza de un echipament nou si confortabil, dotari tehnice de varf si un mod de functionare sustenabil.
Sala Elvire Popesco a fost complet renovata dupa planurile cabinetului de arhitectura Lundi et Demi (castigator al premiului Bienalei de Arhitectura din Bucuresti –2008– pentru cel mai bun design interior, scenografie si spatiu public). Cu o capacitate de doua sute de locuri, sala este echipata cu un proiector 35mm si cu un videoproiector Barco-2k care permite proiectiile pe suport digital blu-ray. Anul acesta va gazdui, in afara programarii obisnuite, festivaluri de film autohtone, invitati de nivel inalt, dar si evenimente speciale.
Reabilitarea salii Elvire Popesco a fost posibila datorita unui efort financiar sustinut din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe si al intreprinderilor franceze Apa Nova Bucuresti, BRD – Groupe Société Générale, GDF Suez, Renault Nissan, Automobile Dacia, Orange Romania si Mandragora, la care s-a adaugat sprijinul Lafarge Romania si Rukki Romania.
Deschisa in 1974, sala Elvira Popescu este una dintre putinele sali de cinema istorice care inca functioneaza in capitala. Membra a retelei europene Europa Cinemas, este administrata si programata de Institutul Francez din Bucuresti. Programarea originala a consolidat renumele salii, considerata de catre cinefili un cinematograf de exceptie.