Locuri : Centre și Institute

Liceul de Muzica Dinu Lipatti

Liceul de Muzica Dinu Lipatti este situat in spatele Dealului Patriarhiei, la numarul 63 al strazii „Principatele Unite”, intr-o cladire impunatoare, de o eleganta discreta, cu detalii arhitectonice ce ar starni invidia unui curator de muzeu. Este cladirea care adaposteste un adevarat lacas de cultura, prima unitate de invatamant vocational muzical din tara, care astazi poarta numele celebrului pianist si compozitor roman Dinu Lipatti.
Astazi, Liceul de Muzica "Dinu Lipatti" dispune de un corp profesoral de elita care numara 165 de cadre didactice. Sunt scolarizati un numar de 655 de elevi, in invatamantul primar, gimnazial si liceal. Pe langa studiul instrumental, exista sectii de canto clasic si popular, o sectie teoretica si, din 1994, o sectie de teatru.
Baza materiala cuprinde 17 sali de curs pentru cultura generala, 105 sali de studiu instrumental, doua sali pentru ansambluri, 2 sali pentru teatru, laborator pentru fizica si chimie, 2 cabinete de informatica, biblioteca, sala de concerte, atelier pentru intretinerea instrumentelor muzicale.
Internatul, construit in 1977, ofera 170 de locuri de cazare in camere cu 6 si 4 locuri.
Cantina dispune de un bloc alimentar bine dotat si o sala de mese cu 150 de locuri.
Rezultatele deosebite obtinute de elevii liceului la concursuri nationale si internationale reflecta calitatea instruirii oferite de aceasta institutie de prestigiu, unde se formeaza viitoarele nume mari ale lumii muzicale.