Locuri : Altele

Palatul Bragadiru

Constructia Palatului Bragadiru a debutat in jurul anului 1905. Dumitru Marinescu Bragadiru (DMB) a conceput Colosseum-ul ca un Palat Cultural – cunoscut sub denumirea de Palatul Bragadiru – pentru angajatii Fabricii de Bere. Crescand in saracie, cu o educatie limitata dar un suflet extrem de generos si intreprinzator, a dorit sa ofere conditii de odihna si distractie angajatiilor sai.

Compusa dintr-o spectaculoasa sala de bal care poate functiona si ca sala de teatru sau de concerte, o biblioteca, o popicarie, numeroase camere si magazine la parter, era o structura impresionanta. Imbina stilurile celor mai renumite cladiri ale timpului: Camera de Comert, Posta Romana, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC-ul) si cladirea Curtii Supreme de Justitie, toate construite in aceeasi perioada. Constructia Colosseum-ului s-a incheiat in anul 1911.

La 11 Iunie 1948 regimul comunist a nationalizat intreaga industrie romaneasca. Fabrica de Bere a fost redenumita Fabrica de Bere Rahova dupa numele cartierului in care se afla. Prima grija a regimului a fost spargerea cu lovituri de ciocan a numelui Dumitru Marinescu Bragadiru de pe frontonul fabricii de bere. Imobilul Colosseum a fost, redenumit Casa de Cultura Lenin.

In anul 2003 descendentii lui DMB au revendicat imobilul Colosseum conform Legii speciale 10/2001 si l-au redobandit conform titlului emis de Primaria Municipiului Bucuresti.