Locuri : Altele

Centrul de informare al Reprezentantei Comisiei Europene

Centrul de informare al Reprezentantei Comisiei Europene este sub directa coordonare a Directiei Generale pentru Comunicare, reprezentam Comisia Europeana in Romania si asiguram un flux eficient de informatii intre aceasta si cetatenii si autoritatile Romaniei.
Viziunea noastra este aceea a unei Romanii europene atat prin calitatea sa de stat membru, cat si prin implicarea activa a cetatenilor sai in constructia europeana.
Misiunea noastra este de a contribui la o cat mai buna intelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor si politicilor acesteia, aducand informatia europeana cat mai aproape de cetateni, intr-o forma adaptata nevoilor lor specifice.
Reprezentanta Comisiei Europene in Romania are patru departamente:
Departamentul Presa exprima pozitia Comisiei Europene in relatiile cu media, ofera informatii jurnalistilor si promoveaza politicile si activitatile Comisiei. Organizam evenimente de presa si vizite pentru jurnalisti, asigurand o buna acoperire in mass media a temelor europene de interes. Totodata, urmarim reflectarea acestora in presa scrisa, audiovizuala si online.
Departamentul Politic analizeaza evolutiile politice, economice si sociale din Romania, precum si modul in care activitatile Uniunii sunt reflectate in opinia publica romaneasca. Un element important al activitatii noastre este mentinerea contactelor cu reprezentantii mediului politic si economic romanesc, precum si cu societatea civila.
Departamentul Comunicare promoveaza campaniile de informare si prioritatile de comunicare ale Uniunii in Romania, tinand cont de specificul national si local. Partenerii nostri in dialogul cu cetatenii romani sunt cele trei retele de informare Europe Direct, Centrele Europene de Documentare si Team Europe, a caror activitate o coordonam.
Antena Directiei Generale Traduceri contribuie la o buna informare a cetatenilor cu privire la politicile si actiunile Uniunii Europene, prin traducerea comunicatelor de presa si a buletinelor de informatii si adaptarea acestora la contextul local. De asemenea, Antena are ca misiune promovarea activitatii DGT si a meseriei de traducator prin stabilirea de contacte cu publicul interesat (licee, universitati cu programe de traducere), acordarea de sprijin pentru desfasurarea concursului de traduceri Juvenes Translatores, etc. Mai multe informatii cu privire la activitatea Antenei DGT in Romania sunt disponibile aici.
Departamentul Administrativ ofera asistenta logistica si resursele necesare bunei desfasurari a activitatilor Reprezentantei.
In munca noastra de comunicare, lucram indeaproape cu Biroul de Informare al Parlamentului European, precum si cu autoritatile romane relevante de la nivel central si local.