Evenimente : Teatru

Visul unei nopți de vară

Visul unei nopți de vară, de William Shakespare, miercuri, 22 iunie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul de Comaedie, Sala Radu Beligan.

O producție The Actor’s Gang, California, SUA.

Regia Tim Robbins
Asistent de regie Cynthia Ettinger
Ilustrație muzicală Dave Robbins
Light design Bosco Flanagan
Măști Erhard Steifel
Durata 2h 40 min (cu pauză).
Spectacol în limba engleză supratitrat în limba română.
Teatrul de Comedie prezintă cel mai important eveniment teatral al verii, producția californiană Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în regia lui Tim Robbins.
Trei reprezentații extraordinare, pe 22, 23 și 24 iunie(ora 19.00)  îl vor aduce în prim plan pe marele actor și regizor de teatru și film, Tim Robbins,împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, în București, la Teatrul de Comedie.
Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun”, „Cadillac Man”, „Bob Roberts” sau „Mystic River”. Câștigător al Oscarului și al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River” și Player”, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producția de succes „Cradle Will Rock” iar    lung-metrajul Dead Man Walking”, scris și produs de Tim Robbins, a câștigat mai multe premii, dintre care amintim  Academy Award pentru cea mai bună actriță pentru Susan Sarandon și patru premii la Festivalul de Film  de la Berlin, precum și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor și o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.
Din 1981, Tim Robbins este  Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.
Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi,  neconvenționale și reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificație a scenei ca spațiu al comuniunii sacre, transmițând publicului mereu  un mesaj îndrăzneț, original și ferm.
„Privind acest grup de actori, descopăr existența unui fenomen numit stil, în care mișcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei. ”       (Dario Fo)
Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopți de vară,   va recrea  o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantații, cu îndrăgostiți fermecați și descântați, o lume în care până și Crăiasa Zânelor se îndrăgostește de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaș de zburdălniciile  unei nopți de la jumătatea verii.
”Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă și înșelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos și confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă și sălbatic de amuzantă.”     (Tim Robbins)
Shakespeare 400
„Shakespeare LIVES” – program global lansat de British Council.
Anul 2016 este considerat ANUL SHAKESPEARE, prin trecerea a 400 de ani de la dispariția sa.