Evenimente : Teatru

Sarmale cu dragoste

Sarmale cu dragoste, luni, 28 noiembrie 2016, de la ora 20:00, la Teatrul Elisabeta, Restaurant Elisabeta.

Tip spectacol: comedie. Durata: 1h10 (fara pauza).

Preturi bilete: 35 lei.

Reteta unei experiente inedite: peste 200 grame de parfum interbelic se presar 100 grame de arome imbietoare ale preparatelor culinare ale unui chef bucatar iscusit. Se amesteca bine pana ce se obtine un produs omogen urmand ca apoi acesta sa fie asezonat cu portii serioase de rasete copioase si cu talentul si vitalitatea unor actori desavarsiti. Plating-ul va fi conceput conform ultimelor tendinte ale teatrului independent.

V-am facut pofta nu-i asa? Restaurant Elisabeta preia initiativa si invita, intr-un spatiu neconventional, toti “gurmanzii” de teatru sa se infrupte din preparatele sale atat gastronomice cat si culturale in cadrul unui concept inedit, « Pofta de Teatru ».

Sarmale cu dragoste, de Ivona Boitan.

Spectacol de teatru cu Magda Catone si Marius Rizea.

Scenografia si costumele : Ileana Zirra.

Un el si o ea, trecuti de prima tinerete, cu un istoric personal bogat in deceptii, se cunosc in sala de asteptare a unui cardiolog. Pe langa boala de inima ii uneste pasiunea pentru fumat, pentru sarmale si ideea ca in viitor nu-i asteapta niciun Fat Frumos sau Ileana Cosanzeana. Satui sa mai astepte, se multumesc unul cu altul.

„ Toata viata asteptam. Asteptam sa fumam o tigara in timp ce asteptam sa intram la cardiolog. Asteptam primavara, apoi asteptam concediul si apoi pe Mos Craciun”

Povestea ne trimite in timp, dupa zece ani, de data aceasta intr-o sala de asteptare de la cabinetul de gastroenterologie. Ajung aici fiindca ea gateste prea bine si el mananca prea mult. Sau poate fiindca ea a vrut sa-l aduca pe el de Valentines Day in situatia in care s-au cunoscut,  ca sa relanseze o viata de familie lancezitoare. Cert e ca lui ii e rau si ea il vrea romantic. El vrea un colebil si sa-l lase durerile. Ea vrea conversatie, explicatii si declaratii.

„ Ea- Am citit ca o viata sexuala saraca predispune la ingrasare.

EL- Ciudat! Eu am citit invers. Ca ingrasarea duce la o viata sexuala saraca!”

Actul 3 ne prezinta, dupa alti zece ani, sala de asteptare a cabinetului de neuropsihiatrie. El are un inceput de Alzheimer. Ceea ce-i produce marea neplacere de a uita ce a mancat.  Cu toate acestea, sunt impreuna.

„EL Asa e cu toate. Desi nu-mi amintesc prea multe din viata cu tine, cred ca a fost placuta.

EA de ce crezi asta?

EL Asa, ca mereu asteptam impreuna. Niciunl nu pleaca sa astepte altundeva, altceva, pe altcineva.

EA Asa-i. Stii ceva, hai acasa!”

Dupa inca zece ani. El o asteapta pe ea in sala de asteptare a raiului. Nici acolo nu poate intra farar ea…

„Sarmale cu dragoste” este o comedie romantica, in care iubirea se poate bucura de happy end si tine pana la adanci batraneti. Desi se ciorovaie, cei doi se sustin, se ocrotesc si cel mai impoertant, „asteapta” impreuna. Diuncolo de replicile amuzante piesa este o invitatie de a ne trai viata si de a ne bucura de ea, farar sa-i cerem perfectinea si farar s-o raportam la un model ideal.

Mizam pe o ora si zece minute de relaxare si o stare buna la final. Este practic un elogiu adus cuplurilor care desi incercate, raman impreuna.

TARGET  18+ Un spectacol pentru adulti, dar lipsit de vulgaritate sau violenta,  la nivel vizual sau de limbaj.  Pot fi adusi si copiii, doar ca nu e o tematica accesibilia lor.