Evenimente : Eveniment Online

Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese

Un tată, o mamă, o fiică și o bunică, împreună cu mătușa și viitorul ei soț, se reîntâlnesc cu ocazia întoarcerii fiului risipitor. Revenirea – ca element declanșator – oferă cadrul perfect pentru destăinuiri, demascări și construcție dramatică, oferind spectatorilor posibilitatea să „vadă” direct în viscerele unei familii în care este posibil să descopere tensiuni, tăceri sau situații pe care le recunosc sau care le sunt familiare. Lucruri despre care tac, deși ar trebui să vorbească. Lucruri despre care se ceartă, în loc să le discute. Lucruri cărora le permit să îi îmbolnăvească, în loc să se vindece de ele. Într-o lume polarizată în care limita dintre dialog și conflict se subțiază tot mai mult, spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de ură, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare. De tristețe, dar și de mult râs. Uneori chiar în hohote.

Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese este recomandat persoanelor peste 14 ani, iar spectatorii vor avea ocazia să-i revadă pe îndrăgiții actori ai Teatrului Național din Timișoara: Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea și Matei Chioariu, iar decorul și costumele sunt semnate de imaginativul scenograf Tudor Prodan.

Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese va fi transmis online, sâmbătă, 20 decembrie, ora 19:00, atât pe site-ul www.tntimisoara.com, cât și pe pagina de Facebook / Teatrul Național Timișoara și pe YouTube.