Evenimente : Teatru

PLEX

PLEX, joi, 29 septembrie 2016, de la ora 21:00, la Green Hours Cafe.

Teatrul LUNI prezintă în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, ed. a 6-a, secțiunea COMPETIȚIE: PLEX – sau marja de eroare în disecția umană – după texte și idei de Eric Bogosian.

Cu: Andrei DinuAndrei Stan.

Regia & scenografia: Andrei Dinu & Andrei Stan.
Producţia: Artscape, Baia Mare.

Un scenariu conceput ca un puzzle, după textele şi ideile lui Eric Bogosian, care s-a construit arbitrar, în funcţie de afinităţile afective ale regizorilor-actori Andrei Dinu şi Andrei Stan, subordonat unui consens electiv: EXISTENTUL.

Un spectacol ca un refresh pentru a te putea conecta la actualitatea care te vrea atent, prezent, competitiv și altruist, dacă s-ar putea.

Da, da, da. E frig în viețile noastre, e sărăcie, e multă minciună, dezbinare, răutate, inconsecvență, și toate angrenate în lupta pentru supraviețuire la cote înalte. Disperarea poartă rictusul dezamăgirii. Rând pe rând, marginalii și oamenii de succes au fost ipostaziați de cătrei cei doi tineri actori, extrem de talentați, care au cotrobăit printre scrierile lumii și au găsit o suită de texte actuale despre problemele, obsesiile, tribulațiile și mecanismele sociale. Le-au închegat succint în tablouri ale vulnerabilităţilor, spuse firesc. Subtil și rapid, psihodrama e pusă în scenă, sub bagheta lui Andrei Dinu, iar actanții suntem noi, toți cei prezenți. S-a lansat un plan al analizei, al privirii introspective.

Preț bilet: 30 lei.