Evenimente : Teatru

Pescarul si sufletul sau

Pescarul si sufletul sau, duminica, 24 aprilie 2016, de la ora 19:30, la Teatrul Odeon, Sala Studio

După Oscar Wilde, regia Carmen Lidia Vidu.

Distribuția: Pescarul: Marius Stănescu; Sufletul: Petre Nicolae; Povestitorul: Marian Lepădatu; Vrăjitoarea: Diana Gheorghian; Sirena: Eugenia Păsat; Dansatoarea din buric: Amelia Stuparu.

Adaptarea și regia: Carmen Lidia Vidu.

Traducerea: Andrei Bantaș.

Scenografia: Constantin Ciubotaru.

Video: Alma Cazacu.

Muzica: Ovidiu Chihaia.

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.
A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.
Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.

Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.