Evenimente : Teatru

Omul – Perna

UNDERCLOUD 2016 – Omul – Perna, vineri, 26 august 2016, de la ora 19:30, la ARCUB Gabroveni.

ArCuB – Hanul Gabroveni, Bucuresti (Sala Studio).

Regia: Eugen Gyemant;
Scenografia: Maria Nicola;
Light design: Alexandru Macrinici, Alexandru Mihăilă;
Distribuție: Ionuț Grama, Dan Rădulescu, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc / Andrei Seușan și Teodora Iancu.

“Omul-pernă” este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi britanici contemporani. Textul a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005.

Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici într-o comedie (foarte, foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock, cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.

“Construit sub forma unei povești pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de povești, este un labirint de răsturnări de situație, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă în continuu, transformând odată cu el și datele ghicitorii..” – (Eugen Gyemant, regizor)

Durata: 60 min.
In concurs
Bilete: 35 lei + 3,1 lei taxe de procesare Bilete.ro

Locurile vor fi distribuite la intrare, în ordinea sosirii la spectacol.