Evenimente : Teatru

„LSD Theatre show” de Christopher Durang || Regia: Horia Suru

Cu: Isabela Neamțu, Matei Chioariu
Live sound design: Rufi
Scenografia: Marian Vasii

* Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent (de orice) 2013 – Matei Chioariu
* Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe 2013 – Matei Chioariu

L(aughing wild) – O prezentatoare tv hotaraste intr-o zi sa nu mai tina cont de script-ul emisiunii si povesteste parcursul unei zile care a inceput intr-un supermarket, in clipa in care a lovit in cap un cumparator cu o conserva de ton, a continuat cu un taximetrist care a agresat-o verbal, totul culminind cu momentul emisiunii cind cedeaza nervos si povesteste intregii lumi adevarata ei viata.

S(eeking wild) – Un barbat in aparenta normal, asistent pe un platou de televiziune, se hotaraste intr-o seara sa se elibereze in fata publicului spectator, vorbind despre angoase, frici, sexualitate, tehnici de respiratie si dezvoltare pesonala. Totul in incercarea de a nu se mai simti singur si de a face parte cu orice pret dintr-o comunitate, orice nume ar purta ea!

D(reaming wild) – In vis, totul e posibil! Cei doi se intilnesc intr-un show imaginar, unde ea se crede Oprah, iar el, Pruncul din Praga. Desi comunicarea pare, practic, imposibila, cei doi reusesc sa se apropie si sa aiba in final, un moment de ‘respiratie’ comuna!

Durata: 1h 35
Preț bilet: 30 lei

"Spectacolul lui Horia Suru îmbracă maladia metropolitană în forma cea mai vizibilă a consumului – media. Expunerea în show-urile de televiziune a anxietăţilor, a falselor miracole, valorificarea senzaţionalului fabricat sînt parodiate exploziv, pînă la absurd. Demenţa urbană este exhibată purulent, prin toate mijloacele media. Ostentativitatea depresiei şi a obsesiilor are legătură cu nocivitatea societăţii de consum, dar şi cu pierderea intimităţii şi corolarul său, imposibilitatea de a te individualiza în jungla urbană."

"Cele două personaje-entertaineri îşi expun anxietăţile într-un show cu un public real. Nebunia vinde, omul dezaxat este clovnul modern."

"Actorii se folosesc de toate posibilităţile unui show: cântă, dansează, sparg convenţia de spaţiu, implică publicul în spectacol. Desigur, este un mod decaptatio benevolentiae pentru un public care vine la café-teatru, cu posibila aşteptare de a fi „întreţinut“, dar conceptul de spectacol, ca show (TV, dar nu neapărat) susţine plauzibil această formulă. De altfel, autorii declară public: „LSD Theatre Show nu este teatru. Este spectacol.” (Oana Stoica- Dilema Veche)

"Isabela Neamțu și Matei Chioariu au făcut un spectacol curajos, de forță, care nu trebuie ratat sub nici o formă. Doi actori minunați, într-o piesă răscolitoare." (Ana Mărgineanu, regizor)