Evenimente : Teatru

G.O.D.

Teatrul LUNI prezintă, G.O.D., vineri, 11 decembrie 2015, de la ora 19:30, la Green Hours.
Un One-Man-Show cu: TOMA DĂNILĂ.
Participarea video a lui Marius Bodochi.
Un spectacol de Marcel Ţop.
Scenografia: Anca Cernea.
Producţia: Teatrul LUNI de la Green Hours.
G.O.D. este un spectacol în regia lui Marcel Ţop, după texte din „The Orphans”, de Eric Bogosian şi „Richard III”, de William Shakespeare. Conform unui principiu decalogic enunţat chiar de regizor, pot fi afirmate următoarele:
1. Un spectacol decalogic despre criza şi absenţa majoră a timpului pe care le trăim, absenţa celui de-al doilea personaj principal în afara sublimului Om.
2. Toate implicaţiile tragice, comice, dar mai ales grotesc-burleşti care survin acestei absenţe.
3. Un spectacol despre un sistem care cultivă privarea de libertate şi întreţinerea iluziei libertăţii prin strategii care ţin de marketing şi publicitate.
4. Nu în ultimul rând un spectacol despre prejudecăţi existenţiale, artistice, mai ales artistice, legat de ceea ce numim fenomenul artei contemporane.
5. Un spectacol despre putere, despre cei care o deţin şi despre cei care o suportă, despre ceea ce suntem în stare pentru a deţine puterea şi, bineînţeles, despre divina artă a manipulării aproapelui.
6. Un spectacol despre cocoşaţi, despre frumoşi, despre broasca ţestos-umană, camil-omul, reptil-omul, hien-omul, viermişor-omul, gândăcel-omul şi alte forme de manifestare contemporană ale fiinţei bipede fără pene.
7. Un spectacol despre anarhie.
8. Un spectacol despre dihotomie.
9. Un spectacol anatomic decalogic comic despre veninul şi fierea ascunsă în visele celor care conduc şi a celor care se lasă conduşi.
10. Un spectacol.
„…un amplu monolog susţinut fără ezitare de unul dintre cei mai interesanţi actori ai generaţiei noi – Toma Dănilă.” – (Cristina Modreanu – Gândul)
„Preţ de aproape o oră, am în faţa ochilor un actor adevărat, singur pe scenă, în prezenţa căruia gândurile nu ţi-o iau razna şi nu te plictiseşti nici o clipă, un tânăr care degajă un firesc cuceritor, care nu „joacă” personajul, ci e personajul”. ( Dana Ionescu)
intrare: 25 lei.