Evenimente : Teatru

Folia, Shakespeare & Co.

Folia, Shakespeare & Co.
Regia: Gigi Caciuleanu

Nascandu-ne, bocim ca aparem
in acest mare teatru de nebuni.
(Regele Lear)

"Ideea acestui spectacol s-a nascut inca din vremea in care, proaspat solist al Operei din Bucuresti, dansam partitura Bofonului din "Lacul Lebedelor". De atunci m-am indragostit de acest spirit nebun al mascariciului: savant si histrionic, comic si tragic, doct si in acelasi timp impregnat de o permanenta auto-deriziune.
LA FOLIA este initial un dans din Portugalia si Spania, aparut in Evul Mediu tarziu. O tema de baza simpla "codificata" pentru prima data de Corelli, dand nastere la o piesa binecunoscuta si mondialmente recunoscuta. Multi alti compozitori cunoscuti au scris variatiile lor pe aceasta tema intrecandu-se in virtuozitate si inventivitate: Scarlati, Vivaldi, Marin Marais…
In cazul acestui spectacol, muzica este total reinventata, variatiile pe tema LA FOLIA fiind compuse de catre tanarul compozitor si om-orchestra:Paul ILEA.
In lumea lui Shakespeare nebunia este o tema recurenta. Si nu numai in comedii. In masura in care el crede ca numai masca nebuniei este in masura sa-l protejeze, Hamlet insusi va juca rolul unui mascarici amar, creandu-si un personaj de bufon nebun si cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel" (Gigi Căciuleanu)
Nebunul se crede el insusi intelept
si inteleptul se recunoaste nebun
(Cum va place)

Spectacol realizat de Fundatia "Art Production" in parteneriat cu Teatrul "Metropolis"
Asistent corepetitor: Lelia MARCU – VLADU
Scenografia: Corina GRAMOSTEANU
Muzica: Paul ILEA (Variatii pe tema FOLIA)
Light Designer: Alin POPA
Texte: William SHAKESPEARE

DansActori:

Ramona BARBULESCU / Ioana MACARIE
Rasmina CALBAJOS
Relu DOBRIN / Alexandru-Mircea CALIN
Lari Cosmin GIORGESCU
Stefan LUPU
Ioana MARCHIDAN
Cristian OSOLOS
Adrian NOUR
Arcadie RUSU
Diana SPIRIDON
Lucile JULAUD

Durată: 1 h 5 min