Evenimente : Teatru

„Escrocul perfect”

Teatrul Rosu: „Escrocul perfect”, duminica, 10 iulie 2016, de la ora 17:00, la BackYard Garden & Pub.

„Escrocul perfect”, adaptare după „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu.
Regia Maia Morgenstern și Constantin Florescu.
Cu Emanuel Bighe, Andreea Bădeanu / Ilona Foiea, Gabriela Șoltuz / Teodora Toader, Gabriel Zaharia, Georgiana Stanciu / Ioana Chebac, Raluca Bontea, Luca Lupșan / Florin Georgescu.
„Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu este o farsă tragică în trei acte. O piesă de actualitate plină de umor, un fel de Caragiale modern, care reflectă realitatea în toate aspectele sale. Personajele sunt patetice, au crize de conștiinţă, lumea lor ajungând absurdă, un loc unde se trăiesc intens niște drame false și minore.
O comedie despre traiectoria pe care o umează viaţa de cuplu, o imagine-metaforă pentru o societate dezumanizată în care până și viaţa de familie se vinde și se cumpără cu o nonșalanţă uimitoare. Doar în teatru se mai poate găsi o astfel de sinceritate când vine vorba de iubire. O sinceritate brutală, ostentativă, fără menajamente, împinsă până la limita absurdului atunci când replicile personajelor încalcă toate regulile sociale și morale cu care am fost obișnuiţi. O sinceritate neconfortantă în nebunia sa.
Celebra satiră a lui Teodor Mazilu a cunoscut numeroase interpretări pe scenele marilor teatre, iar de data aceasta, noutatea vine din reinventarea spaţiului de joc, prin regia Maiei Morgenstern și a lui Constantin Florescu. Piesa are toate ingredientele unei comedii bune, plus o doză de cinism, atât cât să lase un gust înţepător. Spectacolul are în compoziţia sa atât elemente de decor speciale, proiecţii detaliate ale spaţiului acţiunii, dar și momente muzicale și coregrafice într-o manieră originală.
Preț bilet 25 lei. Acces între 16:00 și 16:45. Rezervări 0723 196 376.