Evenimente : Teatru

Cockoși

Cockoși, luni, 19 septembrie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Mica.

De Mike Bartlett

Regia: Horia Suru
Scenografie: Steliana Ștefan

Pauză: Nu

Distributie: Fulvia Folosea, Rares Florin Stoica, Vlad Nemes, Ionel Mihailescu.

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național București.

O producție a Asociaţiei Entheos şi GrayPlay.

Pentru rolul din Cockoși, Vlad Nemeș a fost nominalizat la Premiul pentru debut în cadul Galei UNITER 2014.

Spectacolul a primit următoarele premii:

– Premiul pentru cel mai bun spectacol în Maratonul de Teatru Independent – Bucharest Fringe, 2014.

– Premiul pentru cea mai bună regie: Horia Suru în Maratonul de Teatru Independent – Bucharest Fringe, 2014.

– Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină: Rareş Florin Stoica în Maratonul de Teatru Independent – Bucharest Fringe, 2014.

– Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină Fulvia Folosea în Maratonul de Teatru Independent – Bucharest Fringe, 2014.

Prezentare:

Trebuie să fii neapărat ori curat straight, ori curat gay, ori categoric bisexual? Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în băiatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați, intervine elementul surpriză.

Un spectacol despre comunitatea gay? Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt. Pentru că, după ani petrecuți împreună, poate să le ochească cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare. Tensionate, pasionale. Când pline de înțelegere, când pe muche de dragoste-ură. Însoțite, inevitabil, de nevoia de siguranță și teama de asumare.

Aceasta este prima montare din România.

În 2010, piesa „Cockde Mike Bartlett (34 ani), prezentată în premieră la Royal Court Theatre, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică. În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway.