Evenimente : Eveniment Online

Capete înfierbântate 2020 // versiunea digitală + dezbatere online

La 10 ani de la explorarea performativă a evenimentelor din 13-15 iunie 1990, propusă în spectacolul Capete înfierbântate realizat în 2010, Capete înfierbântate 2020 investighează sistemul de sănătate din România, din perspectiva relației public-privat, cu accent pe actuala criză sanitară provocată de SARS-CoV-2.

Capete înfierbântate 2020 analizează cauzele vulnerabilizării sistemului medical, demantelarea serviciilor publice și efectele distrugerii statului social, pericolele reducerii cheltuielilor și privatizării în sănătate. Spectacolul deconstruiește marote discursive perpetuate – „banii trebuie să urmărească pacientul”, „disfuncționalitățile sistemice provin din comunism” etc. – și ne provoacă să reflectăm asupra complexității și interdependenței factorilor responsabili pentru deficiențele din prezent.

Capete înfierbântate 2020 este un spectacol despre consecințele dureroase ale unor politici publice care privilegiază, inclusiv în domeniul sănătății, profitul și logica eficientizării cu orice preț în defavoarea interesului public și medicinei sociale.

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu Dora Constantinovici (jurnalistă), Andrei Huiban (cadru didactic), Costi Rogozanu (jurnalist), Mihaela Michailov și David Schwartz.

Discuția, care va fi deschisă și publicului prin intermediul unui link către platforma Zoom, va aborda subiecte precum demantelarea sistemului public după 1989, noțiunile de stat social și medicina socială, posibilități de protejare a resurselor și serviciilor publice și promovarea lor în mediul educațional.

Spectacolul va fi disponibil în zilele de 10 și 11 noiembrie, începând cu ora 18.00, iar discuția va avea loc la ora 20.30.
Link de acces: https://youtu.be/TKNCaT8xRUY
***
Echipă spectacol
Text: Mihaela Michailov & David Schwartz
Cu: Alexandru Potocean, Oana Rusu, Teodora Retegan, Maria Sgârcitu
Scenografia: Irina Gâdiuță
Muzica: Teodora Retegan & Maria Sgârcitu
Mișcarea scenică: Mihai Mihalcea
Colaboratoare documentare: Dora Constantinovici
Regia: David Schwartz