Evenimente : Teatru

Alearga – Fals jurnal de jogging

UNDERCLOUD 2016 – Alearga – Fals jurnal de jogging, marti, 30 august 2016, de la ora 20:00, la ARCUB Gabroveni.

ArCuB – Hanul Gabroveni, Bucuresti (Sala Studio).

Regia: Silvia Călin.
Cu: Nicoleta Lefter.

Toată lumea aleargă. Unii o facem pentru a ne menţine în formă, alţii pentru a scăpa de frica de bătrînețe, însă cu toţii participăm la marele maraton al vieţii. În falsul jurnal de jogging al Anei Maria Sandu își dau întîlnire alergători-personaje care ne seamănă. Toți au trecut de 30 de ani, aleargă prin parcuri, dar şi prin viaţă și încearcă să afle cine sînt, ce vor, ce-și doresc. Ritmul se schimbă o dată cu vîrsta, trecutul se blurează, prezentul devine amintire şi tot ce mai rămîne de descoperit e ce se va întîmpla mîine.

“Corpul e singurul meu animal de companie. Îl îngrijesc, îl hrănesc, dar încă n-am ajuns să-i vorbesc. O prietenă din Canada mi-a zis de curând că ea poate. Am invidiat-o sincer, mai ales atunci când m-am hotărît să las dracului toate scuzele din lume și să încep să alerg. Obiceiul ăsta nesuferit care te scoate din casă pe orice vreme…”(Ana Maria Sandu, Dilema Veche)

“De fiecare dată când citesc un text care lasă ceva urme în ADN-ul meu, încep un exercițiu aproape reflex prin care îmi imaginez cam cum ar arăta un spectacol de dans. Majoritatea cuvintelor rămân undeva în mine și în exterior apar imagini, stări, frânturi de text…După ce am primit cartea Anei Maria Sandu, “Aleargă”, de la actrița Nicoleta Lefter și am citit-o, m-am gândit că primul lucru pe care trebuie să-l fac este să nu stric textul, care-mi place foarte tare și să am grijă să valorific așa cum trebuie un actor minunat. Așadar, marea mea provocare în acest spectacol este găsirea echilibrului între cuvânt, mișcare și imagine.” (Silvia Călin, regizor)

Durata: 60 min.
In concurs

Bilete: 35 lei + 3,1 lei taxe de procesare Bilete.ro

Locurile vor fi distribuite la intrare, în ordinea sosirii la spectacol.