Evenimente : Teatru

ACASĂ LA TATA

ACASĂ LA TATA, sambata, 28 mai 2016, de la ora 19:00, la Teatrul de Comedie, Sala Noua.

Teatrul „Maria Filotti” Braila- Festivalul Comedie Romanesti.

DE Mimi Brănescu / REGIA Radu Nichifor.

DURATA: 1h 50 min.

Distributia: Alexandru Marin, Adrian Stefan, Corina Bors, Lucian Panzaru, Monica Zugravu, Narcisa Novac, Dan Moldoveanu, Mihai Ardeleanu, Ionel Spalatul, Stefan Cudalbeanu.

Scenografia: Sorana Țopa.

Data premierei: 31 mai 2015.

Nerecomandat copiilor sub 16 ani!

Fiecare dintre cele şapte personaje are propria poveste de viaţă, pretext pentru veritabile recitaluri actoriceşti. După o ceartă de cuplu, un tânăr poet se întoarce în casa de la ţară pe care a părăsit-o pentru a deveni publicist la Bucureşti, cu câteva sute de articole în reviste pe care nu le citeşte nimeni şi apariţia într-un volum colectiv de poezii. Întoarcerea sa reprezintă un bun pretext pentru ca tensiunile cu tatăl său recăsătorit să renască şi pentru ca prietenul şi iubita din copilărie să-şi depene frustrările. Ba chiar şi mama vitregă sau profesorul de la şcoala din sat sau soţia prietenului. Oamenii lui Mimi Brănescu sunt vii şi, aşa cum ne-a obişnuit autorul, poantele curg minut de minut în jurul personajului central, puţin năuc, puţin acid, puţin depăşit de ce i se întâmplă.

Ritmul firesc şi dialogurile oricând posibile, smulse din mediul captivant al realismului, construiesc şi aici, ca şi în majoritatea pieselor semnate de Mimi Brănescu, o poveste în care dragostea se mixează cu comentariul social şi, mai ales, cu comedia care ţâşneşte în tot momentul.