Evenimente : Spectacole

Voice Over

Spectacolul de dans Voice Over de la la CNDB, din cadrul eXPLORE Dance Festival va avea loc sambata, 9 octombrie 2010, de la ora 19:00. Piesa exploreaza posibilele legaturi dintre miscare si voce si ideea de corp ca o banda Moebius unde conceptele precum interior/exterior sau cauza/efect devin categorii instabile.
Performerul este implicat intr-o serie de activitati mai mult sau mai putin paralele care produc o stare si un mod de performare ‘schizofrenic’ sau compozit, unde o multitudine de intentii se afla intr-o negociere constanta. Corpul performerului devine un santier pentru o avalansa de expresii intersectate si un spatiu al variatiilor de intensitate.
Dupa ce si-a incheiat educatia in dans clasic la Academia Nationala de Dans din Budapesta, Eszter Salamon s-a mutat in 1992 in Franta, unde a inceput sa lucreze cu diversi coregrafi. A creat piese solo si de grup care au fost prezentate in festivaluri internationale incepand din 2001. Eszter Salamon defineste dansul ca organizare si productie a cunoasterii, refuz al explicitului, fragmentare a timpului si a spațiului si, in acelasi timp, o contemplare critica a procesului de productie artistica.
Concept & coregrafie: Eszter Salamon
Proiect dezvoltat pornind de la un motiv muzical creat de: Cristina Rizzo si Lucia Amara
Realizat in colaborare si interpretat de: Cristina Rizzo

Artistic Residences: Fabrik Potsdam Internationales Zentrum fur Tanz und Bewegungskunst-Potsdam, Menagerie de verre-Paris, Cango, Cantieri Goldonetta-Florence, Lavanderia a Vapore, Centro di Eccellenza per la Danza-Citta di Collegno, sommer.bar 09/Tanz im August-Berlin, Fondazione Nationale della danza Aterballeto-Reggio Emilia
Productie: RPF/RED – Reggio Emilia Danza & Romaeuropa Festival Producator executiv: PAV

Spectacol prezentat cu sprijinul: Goethe Institut, Bucuresti
Durata: 35 minute.
Pret bilet: intreg 15 lei; redus 10 lei.