Evenimente : Spectacole

Vishwa Mohan Bhatt

Concert de muzică clasică – Vishwa Mohan Bhatt, joi, 30 iunie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul Elisabeta.

Tip spectacol: Spectacol pt copii | Durata: 2h 30(cu pauza).

Preturi bilete: 25; 35 lei.

Creator al instrumentul Mohan Veena si câștigător al unui Premiu Grammy în 1994, pentru albumul “A meeting by the river”/ “O întâlnire la râu”, Vishwa Mohan a hipnotizat lumea prin muzica lui impecabilă, delicată și totuși incandescentă. Discipol al lui Pt. Ravi Shankar, Vishwa Mohan face parte din elita muzicienilor ce-și trage originile de la artistul Tansen si guru-ul său mistic hindus Swami Haridas, din curtea regală a împăratului mogul Akbar.

Muzica clasică indiană este rezultatul unei tradiţii culturale şi artistice milenare, transmise din generaţie în generaţie, compozitiile muzicale avându-si originea în „Samaveda”.

Vishwa Mohan Bhatt a atras atenția internațională prin interpretarea specific indiană a ukulelei (varianta hawaiană a chitării) la care a integrat impecabil tehnicile folosite în cazul sitarului, sarodului și veenei, oferindu-i o formă complexă prin adăugarea a încă 14 corzi, ceea ce l-a ajutat să aducă instrumentul la înălțimi incredibile.

Nihar Mehta îl va acompania pe Vishwa Mohan la instrumentul de percuţie tabla. Nihar provine dintr-una din cele mai însemnate şi respectate familii de filosofi şi muzicieni din Ahmedabad. Din 2002, el s-a stabilit în Nisa, Franţa, şi-i însoţeşte pe scenă pe marii muzicieni ai Indiei care concertează în Europa.