Evenimente : Spectacole

Urban Kiss, 28 Februarie 2010

Duminica 28 Februarie, ora 19:00 la Teatrul National de Opereta va avea loc spectacolul URBAN KISS.

Spectacolul URBAN KISS reprezinta un protest urban, o revolta in fata absurdului lumii contemporane, in fata societatii ca sistem de ingradire, de limitare a libertatii individului.

Este povestea unui personaj masculin, El, care traieste in mijlocul Marelui Oras, la bloc, intr-un cotidian ce ii fura libertatea, intr-o societate ce ii striveste personalitatea. Dupa o serie de aventuri – ce se constituie intr-un fel de drum initiatic – EL se salveaza si isi descopera autenticitatea prin intermediul unei experiente – limita: IUBIREA.

Spectacolul va fi structurat in doua mari parti (evident, fara antract), o prima parte care s-ar putea numi "Marele Oras ", iar partea a doua "Iubirea, drum spre lumina".

Desi povestea este simpla, nu naratiunea este cea care trebuie sa capteze neaparat atentia spectatorilor, ci modul in care traseul personajului El este prezentat gradat, surprins in multiple FRAGMENTE DE VIATA, de la existenta cotidiana, banala, depersonalizata si pana la (re)gasirea sentimentului de Ordine si Armonie din final.

Este un spectacol multimedia, interdisciplinar, ce aduce laolalta muzica, dansul (dans contemporan cu influente de street-dance, jazz sau gimnastica) si proiectiile video, plus arta plastica, nu pentru ca productiile de acest gen sunt la moda, ci pentru ca aceasta modalitate ar putea exprima cel mai bine epoca in care traim, o epoca amestecata, haotica, eclectica, in care artele isi imprumuta una alteia mijloacele de expresie.

Un spectacol de Razvan Mazilu . Cu Razvan Mazilu, Monica Petrica si participarea extraordinara a lui Marius Urzica.

Visuals: Casa Gontz

Spatiu plastic: Dumitru Gorzo

Sound design: Vlaicu Golcea

Costume: Razvan Mazilu

Asistent coregrafie: Marius Grosu

Producator delegat: Monica Constantin