Evenimente : Spectacole

Ultimul concert din Stagiunea de Compozitie Britanica

Joi, 29 martie, British Council va invita la ultimul concert din seria „Stagiunii de Compozitie Britanica” incepand cu ora 19.00 la Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” (str. Gutenberg Johann, nr. 19).

Ultimul concert al seriei va aduce impreuna creatii a sapte compozitori din generatia de mijloc, foarte diferiti din punct de vedere stilistic. Vor fi prezentate lucrari variate, de la cele cu influente funk ale lui Tansy Davies, la exotismul creatiei lui Richard Baker in “Los Rabanos” si, nu in ultimul rand, la lucrarile corale ale lui Judith Weir – transpunerea muzicala a poemelor lui George Herbert in „Virtute”, toate in interpretarea ansamblului „Archaeus” si a corului de camera „Preludiu”.

Concertul ii va avea ca invitati speciali pe compozitorul John Woolrich alaturi de curatorul „Stagiunii de Compozitie Britanica”, Philip Cashian, seful catedrei de compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra.

Programul concertului:

Ansamblul “Archaeus”

Richard Baker – „Los Rabanos” (clarinet, vioara, vibrafon/güiro)

Tansy Davies – „Ecoul omului padurii” (vioara, pian)

Judith Weir – „Trezeste-ti vocea neimblanzita” (fagot, violoncel)

Tansy Davies – „Joc uitat” (pian, oboi)

Helen Grime – „Canto” (vioara, pian)

Philip Cashian – „Trei peisaje” (clarinet, vioara, voce, nai)

Corul de camera “Preludiu”

Judith Weir – „Virtute”

John Woolrich – „Departe de casa”

John Woolrich – „Primavara in timpul iernii”

Aflata la a doua editie, „Stagiunea de Compozitie Britanica” prezinta, in premiera in Romania, un program construit in jurul creatiei muzicale a celor mai importante compozitoare din Marea Britanie, in cadrul unei serii de patru concerte lunare – 16 decembrie 2011, 26 ianuarie 2012, 23 februarie 2012, 29 martie 2012. Selectia cuprinde lucrari care imbina elementele clasice cu elementele multi-media ale tehnologiei moderne si a fost realizata de compozitorul Philip Cashian, conducatorul catedrei de compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra.

Parteneri principali: Academia Regala de Muzica Londra, Universitatea Nationala de Muzica, „Muzeul National George Enescu”, Radio Romania Muzical