Evenimente : Spectacole

Seara de lieduri cu soprana Borsos Edith si pianista Ioana Maxim

In cadrul evenimentului “20 de ani in Bucuresti”.
Soprana Borsos Edith a absolvit Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj, apoi si-a continuat studiile la Studioul de Opera din Budapesta. În anul 2011 a obtinut Marele Premiu al Concursului international de canto Simándy József (Szeged), iar anterior, în anul 2010, Marele Premiu al Concursului International de canto Haricleea Darcleé, fondata de catre Mariana Nicolesco. O recunoastere importanta pe plan profesional a constituit faptul ca în 2010 a fost laureata a Concursului international de canto Moniusko de la Varsovia si laureata a Festivalului Muzicii Maghiare organizat de institutul nostru. Pe lânga importantele roluri de opera interpretate, artista a sustinut numeroase seri de lieduri si concerte oratorice, repertoriul sau solistic cuprinzând peste 40 de opusuri.

Pianista Ioana Maxim a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Dan Grigore. La finalul studiilor universitare obtine unul dintre premiile acordate de catre Fundatia „Printul Paul pentru România" celor mai buni cinci absolventi.
Ioana Maxim este laureata a mai multor concursuri nationale si internationale din Cehia, Italia si Spania. În anul 1995 devine asistent la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. În prezent este maestru acompaniator la Opera Nationala din Bucuresti.
Ioana Maxim a evoluat în recitaluri camerale în tara si în strainatate (Germania, Italia, Spania). În februarie 2012 a sustinut un recital cameral în Foayerul „Arturo Toscanini" al Teatrului Scala din Milano, alaturi de artisti ai Operei Nationale din Bucuresti.

În program leaduri de G. Verdi, Liszt Ferenc, G. Fauré, D. Debussy, P.I Ceaikovski, Rimski-Korsakov, S. Rachmaninov, Lajtha László, Kodály Zoltán, Bartók Béla.