Evenimente : Spectacole

Printesa Fluture

Printesa Fluture, sambata, 26 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Dalles.

Spectacolul Printesa Fluture are la baza incantatoarea poveste cu acelasi nume a Iuliei Hasdeu fiica celebrului Bogdan Petriceicu Hasedu. Cu exceptia catorva poeme aparute in timpul vietii opera Iuliei Hasdeu este postuma.Tanara scriitoare s-a stins din viata pe data de 29 septembrie 1888 la doar 18 ani. A fost un copil supradotat care la doar opt ani a trecut examenele cumulate ale celor 4 clase primare iar la 16 ani a devenit prima romanca care a studiat la Sorbona.
Scrisa in perioada cand era deja bolnava, povestea are puternice accente dramatice care subliniaza suferinta prin care trecea autoarea. Totusi finalul ei este unul fericit .

Dramatizarea mea pornind de la acesta poveste impleteste tragicul cu comicul astfel incat intalnirea copiilor cu Printeasa Fluture sa fie una plina de bucurie. Tema pe care o subliniaza povestea si mai ales spectacolul este extem de generoasa:,, unde dragoste nu e, nimic nu e!’’

Costumele si decorul rafinat colorate inbinand linia cu pata de culoare, realitatea cu abstractul sustin desfasurarea pe forta si sensibilitate a actorului. Elemetele de recuzita sugestive si ilustratia muzicala potenteaza fiecare scena.
Framantarea printesei Incantatoarea ( acesta e numele personajului principal) care simte ca desii e frumoasa, talentata si desteapta ii lipseste ceva esential este mobilul care misca fiecare scena. Copii vor simtii nelinistea ei si dorinta de a trai sublimul sentiment de iubire. Vom vedea ca lipsa iubirii face ca nimic din ce intreprinde printesa sa nu ii aduca bucurie in suflet… fie ca danseaza, fie ca va compune poezii, fie ca picteaza.

Inima ii va fii dezghetata doar dupa ce timp de 40 de zile va fii preschimbata in fluture, simbol al sufletului. Pe parcursul povestii vom afla ca la nasterea Incantatoarei ursitoarele au uitat sa ii harazeasca acest sentiment si doar un print ca Printul Viteaz prin iubirea lui fara margini va putea sa rupa vraja.
Printesa Fluture este un spectacol sensibil, plin de fantezie !

Pret bilet : parinti: 25 lei; copii: 15 lei.

Locurile vor fi distribuite la intrare in ordinea sosirii la spectacol.