Evenimente : Spectacole

Pour tout l’or du monde / Pentru tot aurul din lume

Institutul Francez din București vă invită pe data de 13 iunie, ora 19 :00, la Teatrul L.S. Bulandra, Sala Liviu Ciulei (Izvor), la spectacolul POUR TOUT L’OR DU MONDE / PENTRU TOT AURUL DIN LUME, ce poartă semnătura coregrafică și este interpretat de Olivier Dubois.

Acesta a debutat în lumea dansului la 23 de ani. În ciuda fizicul său ce nu corespunde canonului balerinilor, spectacolele sale se bucură de decenii de mare succes. A colaborat cu Cirque du Soleil și coregrafi precum Angelin Preljocaj, Jan Fabre, Karine Saporta sau Sasha Waltz. Toate aceste experiențe l-au determinat să reflecteze asupra statutului și rolului dansatorului, a relației cu coregraful, spectatorul și repertoriul. Acest proces a dus la nașterea spectacolului POUR TOUT L’OR DU MONDE / PENTRU TOT AURUL DIN LUME în 2006. Spectacolul a fost un real succes la secțiunea Sujet à vif la Avignon, ceea ce l-a determinat să întemeieze Compania Olivier Dubois în 2007, care din 2014, odată cu numirea sa ca director al Centrului Național Coregrafic Roubaix Nord-Pas de Calais, a devenit Ballet du Nord Olivier Dubois.

În spectacolul POUR TOUT L’OR DU MONDE / PENTRU TOT AURUL DIN LUME, Olivier Dubois se află singur pe scenă având ca accesoriu o bară de dans, în timp ce, cu mult umor, pune problema vandabilității corpului în mișcare și a codificării dansului.

Olivier Dubois ține cursuri și ateliere în mod regulat la companiile de dans ale unor instituții precum Opera Națională din Viena, Școala Națională din Atena, Opera Națională din Cairo, Troubleyn/Jan Fabre, Baletul Preljocaj.

A fost votat unul dintre cei mai buni 25 de dansatori de către revista Dance Europe în 2011. Dubois este, de la 1 ianuarie 2014, directorul ‘Ballet du Nord’ – Centre National Chorographique Roubaix Nord-Pas de Calais.

POUR TOUT L’OR DU MONDE / PENTRU TOT AURUL DIN LUME e un spectacol realizat cu sprijinul Centrului Coregrafic Național de Dans Pantin (FR) și Polestars Londra (GB) și prezentat la București de Institutul Francez cu sprijinul BRD-Groupe Société Générale. Olivier Dubois prezintă acest spectacol și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2014.