Evenimente : Spectacole

Padurea de lacrimi – spectacol de dans

Spectacolul de dans contemporan Padurea de lacrimi (Foret de larmes) al Companiei La LICORNE din Reims (Franta) va fi prezentat de Institutul Francez din Bucuresti la Teatrul Odeon, Sala Studio – vineri, 8 aprilie, ora 20:30.
Dans contemporan, capoeira, muzica live/percutii, video, poezie declamata.
Avand ca punct de plecare relatia dintre Om si Natura, spectacolul plonjeaza publicul intr-un univers in care miscarea, corporalitatea, dar si cuvintele, sunetele si imaginile vin ca un raspuns la problematica despaduririlor abuzive si a lipsei de respect pentru mediul inconjurator.
Gestul artistic devine semnul unei tensiuni emotionale implicata in starea de fapt a planetei pentru care toti suntem responsabili.
Acest spectacol multidisciplinar, Coup de Cœur al Fundatiei Nicolas Hulot la premiera din 2007, aduce pe scena trei dansatori, un slamer si un musician.
Coregrafia : Brigitte Canonne
Dansatori : Suzanne Cloutier, Céline Coessens, Florent Clause
Muzician : Olivier Durand
Slamer/poezie declamata : M’sieur Dam
Video : Isabelle Wiedenhoff
Durata: 50 min.
Pretul biletelor: 21.20 lei si 12.72 lei.
***
Compania La Licorne s-a format in 1990 la Reims, din dorinta de a crea spectacole in care constientizarea corporalitatii si a miscarii este abordata in stansa relatie interdisciplinara pentru a crea intense universuri emotionale si poetice.
2011 a fost declarat de catre NATO "Anul international al padurii".
***
Click pentru spectacolele din aceasta sptamana.