Evenimente : Spectacole

Orchestra Nationala Radio – Mendelssohn – Visul unei nopti de vara

Orchestra Nationala Radio – Mendelssohn – Visul unei nopti de vara

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 19:00
Sala Radio, Bucuresti

Ce poate fi mai potrivit in primele zile de vara decât o imaginara calatorie muzicala catre Visul unei nopti de vara? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn a conceput o uvertura inspirata de celebra piesa de teatru a lui Shakespeare, urmata apoi de o suita pe care a definitivat-o cu putini ani inainte de disparitia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscuta mai ales gratie celebrului Mars Nuptial, dupa ce, in 1858, marsul a fost interpretat la casatoria Printesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Printul Friedrich al Prusiei.

Vineri, 13 iunie (19.00), la Sala Radio, Visul unei nopti de vara va prinde viata in interpretarea ORCHESTREI NATIONALE RADIO, sub bagheta dirijorului de origine italiana DAVID CRESCENZI.

Tot in seara de 13 iunie veti asculta si una dintre cele mai apreciate partituri pentru vioara si orchestra: Concertul in mi minor pentru vioara si orchestra, de asemenea creatie a lui Mendelssohn, ocazie de a il aplauda pe violonistul GABRIEL CROITORU, care a obtinut, din anul 2008, prin concurs, dreptul de a canta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri del Gesu, care a apartinut lui George Enescu, instrument aflat in administrarea Muzeului National „George Enescu”.

ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO

Dirijor: DAVID CRESCENZI
Solist: GABRIEL CROITORU – vioară
Soliste: VERONICA ANUŞCA – soprană
MIHAELA IŞPAN – mezzosoprană

F. Medelssohn: Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră, op. 64
Visul unei nopţi de vară, op. 61

Corul Academic Radio
Dirijor: Dan Mihai Goia

Pret/bilet:
Categoria I – 30 lei
Categoria a II-a – 25 lei
Categoria a III-a – 20 lei
Categoria reducere 40% – 12 lei
Categoria reducere 90% – 3 lei
Categoriile de bilete reduse sunt disponibile la vanzare doar la Casieria Salii Radio Bucuresti