Evenimente : Spectacole

Nijinski – cealalta fata a geniului

spectacol de teatru dans
regia si coregrafia: Malina Andrei
video: Cinty Ionescu
scenografia: Viorica Petrovici
spectacol recomandat adultilor

Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" (SEOB) a prezentat în premiera spectacolul "Nijinski – cealalta fata a geniului", dedicat marelui balerin si coregraf Vaslav Nijinski. Premiera a avut loc vineri, 25 noiembrie 2011, de la ora 19.30 în Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

"Am sa le arat cum vine inspiratia si cum se naste dansul. O sa improvizez pe loc coregrafia, chiar aici, în fata lor. Vreau sa le arat suferinta si durerea creatorului în timpul creatiei. Pâna si decorul îl pregatesc în fata lor. Vreau sa le arat cum traim, cum suferim, noi, artistii…", spune Vaslav Nijinski.

„Nijinski – cealalta fata a geniului" este un spectacol de teatru – dans, un altfel de spectacol care încearca sa surprinda, prin mijloace artistice diverse, personalitatea unui creator ce a influentat arta dansului din întreaga lume: Vaslav Nijinski. Spectacolul reprezinta o noutate în România prin subiectul sau (viata intima si artistica a unui balerin si coregraf), aceasta tema nemaifiind abordata în aceasta maniera pâna la ora actuala.

Protagonisti sunt un actor, Filip Ristovski, alaturi de prim-balerina Operei Nationale Bucuresti Monica Petrica, în regia si coregrafia Malinei Andrei. Spectacolul are loc la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti, într-un cadru restrâns, intim, foarte aproape de public, astfel încât spectatorii se pot simti implicati direct în actiune. Scenografia este semnata de Viorica Petrovici, iar imaginile video au fost realizate de Cinty Ionescu.