Evenimente : Spectacole

Nijinski – cealalta fata a geniului

Coregrafa Mãlina Andrei, alaturi de prim-balerina Monica Petrica si actorul Filip Ristovski va propun o incursiune, prin teatru si dans, Nijinski – cealalta fata a geniului este un spectacol de teatru – dans, un altfel de spectacol care incearca sa surprinda, prin mijloace artistice diverse, personalitatea unui creator ce a influentat arta dansului din intreaga lume: Vaslav Nijinski.

Spectacolul reprezinta o noutate in Romania prin subiectul sau (viata intima si artistica a unui balerin si coregraf), aceasta tema nemaifiind abordata in aceasta maniera pana la ora actuala la Studioului Experimental de Operã si Balet “Ludovic Spiess”.

Coregraf revolutionar si dansator de exceptie a fost pur si simplu idolatrizat pentru rolurile interpretate, ajungand sa fie supranumit de contemporanii sai “Dumnezeul dansului”.
Dar la 29 de ani in culmea capacitatii sale creatoare, Nijinski da primele semne de nebunie. Simtind ca pierde legatura cu lumea, scrie un jurnal cu disperarea artistului care constient de efemeritatea artei sale, vrea sa lase ceva in urma sa, fiind intr-o permanenta competitie cu timpul.