Evenimente : Spectacole

Mefistofele

Decorul, modern si surprinzator, o tabla de sah, a fost realizat de catre scenograful Catalin Ionescu-Arbore, in anul 1999 la Opera Nationala Romana Iasi. “Mefistofele” a fost desemnat la acea vreme “Spectacolul anului”, distinctie oferita din partea revistei „Actualitatea muzicala”, a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

“Decizia de a relua acest spectacol astazi, dupa atata vreme, a fost de a reface succesul de public obtinut initial. Credeam ca repunerea in scena a acestui spectacol va fi simpla. Poate a fost pentru altii, dar pentru mine revenirea la el a fost ca si intalnirea, dupa aproape 20 de ani, cu o veche cunostinta, aproape uitata. Ciudat avea sa fie ca, in timp ce acesti ani au trecut peste mine, acea „cunostinta”, pe care nu o intalnisem atata vreme, m-a uimit cu prospetimea tineretii chipului ei”, a declarat Catalin Ionescu-Arbore, directorul general al ONB.

Regia ii apartine Andei Tabacaru Hogea, coregrafia este conceputa de catre apreciatul balerin si coregraf Razvan Mazilu, maestru de cor- Stelian Olariu, maestru cor de copii – Vasile Corjos, asistent regie – Cristina Cotescu. Spectacolul se va desfasura sub bagheta unuia dintre cei mai iubiti si apreciati muzicieni ai tinerei generatii: dirijorul Tiberiu Soare.

In Romania, premiera spectacolului “Mefistofele” (Arrigo Boito) a avut loc pe scena Operei Nationale Romane Iasi, in anul 1999, productia fiind reluata in 2004 la Opera Naționala Bucuresti.

Potrivit criticului muzical Grigore Constantinescu, premiera mondiala a acestei opere a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, in 1868, dar versiunea definitiva, destul de mult modificata, a fost prezentata publicului in anul 1881.