Evenimente : Spectacole

Le Comte Ory Live Opera

Opera Le Comte Ory (Contele Ory) de Gioacchino Rossini va putea fi urmarita intr-o transmisiune directa HD, de la Metropolitan Opera din New York. Cea de-a noua transmisiune din sezonul The Met: Live in HD, 2010-2011 are lor sambata, 9 aprilie, de la ora 20.00, la The Light Cinema din Bucuresti.
Spectacolul este o premiera absoluta pentru scena de la Metropolitan, intrucat Le Comte Ory nu s-a mai jucat la Met nicicand inaintea acestui sezon, desi opera si-a avut premiera mondiala la Paris, in 1828.
Le Comte Ory, o opera comica in doua acte, povesteste despre tanarul si intrigantul Conte Ory, care impreuna cu prietenul sau Isolier comploteaza pentru a o seduce pe singuratica si melancolica Contesa Adèle.
Distributia, una de exceptie, abunda in experti de bel canto, solisti cu voci luxuriante, dovedind abilitati vocale de-a dreptul sclipitoare. Capul de afis al distributiei il detine tenorul peruan Juan Diego Flórez, pe care regretatul Luciano Pavarotti l-a numit drept adevaratul sau succesor artistic. Alaturi de el, soprana germana Diana Damrau (in rolul melancolicei Contese Adèle), mezzo-soprana americana Joyce DiDonato (in rolul masculin al lui Isolier), mezzo-soprana suedeza Susanne Resmark (in rolul Ragonde, companioana Contesei Adèle), baritonul francez Stéphane Degout (in rolul lui Raimbaud, prietenul Contelui Ory), si bas-baritonul italian Michele Pertusi (in rolul lui Flambeau, tutorele Contelui Ory).
Gazda transmisiunii Le Comte Ory, Live in HD este soprana Renée Fleming, care in pauza dintre acte ii va intervieva pe protagonistii operei, atat solisti, cat si personaje cheie din echipa de productie. Pe Renée Fleming, publicul transmisiunilor de la Metropolitan Opera o va putea urmari si pe 23 aprilie 2011, in rolul principal din Capriccio, o opera de Richard Strauss.
Durata: 180 minute.
***
Click pentru spectacolele din aceasta saptamana.