Evenimente : Spectacole

La scoala este ca-n povesti

La scoala este ca-n povesti, sambata, 11 iunie 2016, de la ora 11:00, la Muzeul Taranului Roman, Sala Horia Bernea.

Trupa de teatru muzical pentru copii PAM PAM prezinta…

PREMIERA – LA ȘCOALĂ ESTE CA-N POVEȘTI!

După succesul extraordinar al spectacolului “Călătorie muzicală pe aripile Vântului”, PAM PAM aduce, în PREMIERĂ, pe scenă noua producție muzicală LA ȘCOALA ESTE CA-N POVEȘTI! O poveste scrisă cu multă măiestrie și pusă pe acorduri muzicale care prilejuiește nu doar reîntâlnirea cu Pia, Vio, Kito, Pam-Pam și Bum-Bum, dar veți cunoaște și un nou personaj, Împăratul Lenevilă, care până la final va descoperi universul cunoașterii.

Cei trei prieteni – Pia, Vio li Kito – vor să îl convingă pe Împăratul Lenevilă că “La Școală este ca-n povești!”. Chiar dacă îl încoronează cu mult fast pe Lenevilă, care credea că școala este frumoasă doar pe dinafară, cei trei vor să îi arate că, dacă ştii să aduni informaţiile şi să le transformi într-un fel de poveşti, totul devine plăcut şi palpitant.
Astfel, până vine doamna învăţătoare, împreună cu micii spectatori vor construi în sala de clasă o poveste despre Împărăţia Învăţăturii. Bufoni vor fi Pam-Pam și Bum-Bum.

Și pentru că muzica dă culoare vieții și ne unește în tot ceea ce facem, Pia, Vio și Kito aduc în scenă nu doar exuberanță și multă bucurie, dar și adevărate lecții pentru Lenevilă și copii. Împreună, pe acorduri muzicale de Periniță, rock’n roll, hip-hop sau pop îl vor învăța cu multă răbdare literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii, anotimpurile.

Descoperind toate aceste taine ale învățăturii, vom afla dacă îl vor convinge cu duhul blândeții pe Regele Negură să nu declare război Împăratului Lenevilă.

Lenevilă a aflat că dacă știi să înveţi, să te bucuri de fiecare clipă şi să îi respecţi pe cei de lângă tine, dacă ştii că viaţa e frumoasă şi că ştiinţa este necesară și vei crede mereu în oameni şi în ideea de prietenie, “La Școală este ca-n povești!”.

Regia: Mirela Stoian
Scenariu: Victor Mihalache
Muzica: Radu Mihalache și Cosmin Sturzoiu
Coregrafia: Rodica Elena Dinu
Costume: Nina Gal
În distribuție:
PIA – Marina F luerașu / Sonia Divile
VIO – Nicoleta Moscalenco / Alexandra Pașcu
KITO – Philippe Al-Ghajari / Andrei Cristian Anghel
ÎMPĂRATUL LENEVILĂ – Alin Potop / Vlad Ianuș
Interpretează: Luminița Anghel, Cătălina Cârțan, Alex Gîțan, Andi Stoica, Assfoura Andreea Liliana
Voci copii: Eva Gabriela Istrate, Andrew Alexandru Dodan, Maya Gabriela Enea, Charlize Maria Maalouf, Maya Keinan, Andrei Popa, Ana Udrea, Irina Teodora Dima, Ioana Diaconu.