Evenimente : Spectacole

KMEHIN (Trufe)

KMEHIN (Trufe)
Teatrul Odeon va asteapta la spectacolul Companiei de Dans Kolben din Israel.
Coregrafia şi decorul: Amir Kolben
Costumele: Hagar Vital
Light-design: Shay Yehudai
Muzica: Balmorhea, Diamanda Galas, Dimitri Şostakovici, Table Ballet
Cu: Irit Amichai, Stav Dror, Sela Fried, Harel Grazutis, Delphine Jungman, Alissa Shugar-Mickelberg, Sergey Shamota, Erin Shand

Cu ajutorul dansului şi al teatrului, Kmehin explorează tema mâncării, o temă care face conexiunea directă dintre cultural şi biologic, dintre satisfacerea unei dorinţe şi condiţionarea socială, dintre exces şi lipsă.
Cuvântul "kmehin" înseamnă "trufă" în ebraică. Şi totuşi, pentru vorbitorii de ebraică, cuvântul evocă un altul, “kmi’ha”, care se traduce prin poftă sau dorinţă.
Kmehin te invită să iei parte la o cină unde un grup de oameni cu relaţii incerte se reunesc în jurul unei mese. Pe durata spectacolului se rememorează poveşti care au un singur lucru în comun, mâncatul. Diversitatea poveştilor expune schimbările sociale şi prezintă ritualuri culturale. Khad-Gadia, povestirea spusă la sfârşitul mesei de Paştele evreiesc este un exemplu perfect de ierarhie brutală care începe cu ruinarea copilului inocent într-o societate unde doar cei puternici vor supravieţui, iar cei slabi vor fi mâncaţi.
Spectacolul se bucură de aprecierea criticilor şi de reacţia entuziastă a publicului:
“Aparţine categoriei de spectacole care nu trebuie ratate. Spectacolul este plin de nuanţe care compun o poveste neobişnuit de profundă printr-un dans cald, pasional şi emoţionant.”
(Tal Levin, City mouse Tel Aviv)
“Suprarealist, executat impecabil şi adesea fermecător de provocator”
(Gili Karev, Midnight + East)
Turneul Companiei de Dans Kolben în Romania a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la Bucureşti.
Spectacolul va avea loc la Sala Studio.